Fujifilm X-T4 Zilver + XF 18-55mm
Fujifilm X-T4 Zilver + XF 18-55mm
1.919,00

Fujifilm X-T4 Zilver + XF 18-55mm

1.919,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm X-T4 Zilver + XF 18-55mm

Eric over de Fujifilm X-T4:

Ze hebben het weer gedaan, het onverwachte toch gerealiseerrd en de toch al zeer hoog gewaardeerde X-T3 ruimschoots overtroffen. En ja, ik houd van het ver doorgevoerde retrodesign van al hun producten, het voelt te gek en nodigt je uiit hier gelijk mee aan de slag te willen gaan. Wat ik zelf een nadeel van eerdere producten vond was de beperkte accuduur, maar dat is bij de X-T4 voorgoed verleden tijd. Lekkere grip en gebouwd als een tank. 4K60P/200mbps, zeer indrukwekkende videoprestaties en eigenlijk de kruisbestuiving tussen de X-T3 en de X-H1, maar dan beter. Je kan veel van ze vinden maar ze luisteren wel hoe de markt zich ontwikkelt en spelen daar naar mijn mening perfect op in.


Met beeldstabilisatie

De Fujifilm X-T4 is een systeemcamera met een geweldige beeldkwaliteit en veel mogelijkheden. Fujifilm heeft alles uit de kast getrokken om de X-T4 het topmodel in de X-T serie te maken. De X-T3 blijft overigens gewoon in het programma. Opvallend is de in de camera ingebouwde beeldstabilisatie die een voordeel van maar liefst 6.5 stops oplevert. Deze IBIS stabilisatie is slechts een van de vele verbeteringen.

Beeldkwaliteit

Om te beginnen met wat is gebleven: we kennen de beeldsensor al van de X-T3 en dus ook de veelgeroemde beeldkwaliteit. Door de BSI X-Trans beeldsensor met 26 megapixel en een bijzondere opstelling van het kleurfilterpatroon is er geen doorlaatfilter benodigd waardoor de beeldscherpte werkelijk fenomenaal is. De beelden vertonen een hoge scherpte en een groot dynamisch bereik. Bij gebruik van de originele lenzen van Fujifilm, in het bijzonder de vaste brandpunten, ervaar je een beeldkwaliteit die volgens veel gebruikers vooral aan die van middenformaat doet denken.

Efficiënte IBIS stabilisatie

Een aantal van de Fujifilm objectieven is voorzien van optische beeldstabilisatie, maar er zijn ook veel lenzen zonder stabilisatie. De XH-1 was de eerste en tot nu toe enige X-camera met in de camera gebouwde (IBIS) stabilisatie, en het stabilisatiesysteem van de X-T4 is nog een flink stuk verbeterd. IBIS (In Body Image Stabilization) heeft een aantal voordelen ten opzichte van optische stabilisatie, zoals een efficiëntere werking en de mogelijkheid om ook gestabiliseerd te werken met objectieven die zelf niet met beeldstabilisatie zijn uitgerust.

De in de XT-4 gebouwde stabilisatie biedt door nieuw ontwikkelde gyrosensoren (die 8x gevoeliger zijn) bij gebruik van 18 (van de 29) Fujifilm objectieven een voordeel van niet minder dan 6.5 stops. Bij andere objectieven is het voordeel nog steeds 5 stops. Er is ook veel aandacht besteed aan het effectief dempen van de trillingen van de mechanische sluiter. Dankzij gebruik van een magnetische werking in plaats van conventionele veren is het systeem veel kleiner en lichter dan van andere camera's. De stabilisatie biedt ondersteuning bij avond- en nachtopnamen en ook bij actiefotografie en het maken van video-opnamen.

Verbeterde AF

De camera heeft een sterk verbeterde autofocus, hij werkt sneller en de camera kan gezichten en ogen nu nog beter herkennen en er op scherpstellen. Ook het tracken van snelbewegende onderwerpen is verbeterd, dit werkt zelfs 2x sneller dan bij de X-T3. De camera heeft maar heel weinig licht (tot -6EV) nodig om scherp te kunnen stellen.

Snel en krachtig

De (mechanische) sluiter is een belangrijk onderdeel van een camera. De nieuw ontwikkelde sluiter van de X-T4 is met een levensduur van 300.000 opnamen de meest robuuste sluiter van Fujifilm ooit. De seriesnelheid van 15 bps is de hoogte seriesnelheid van vergelijkbare camera's met mechanische sluiter. Bij gebruik van de elektronische sluiter is de seriesnelheid zelfs 30 bps zonder black-out, ideaal voor sportfotografie! De nieuwe NP-W235 accu is veel krachtiger dan NP-126S van de X-T3, je kunt er ongeveer 500 opnames mee maken en zelfs 600 in de bespaarmodus. In de optionele VG-XT4 battery grip kun je twee extra accu's plaatsen waardoor je zelfs 1700 opnames kunt maken.

Veelzijdig scherm

De camera beschikt naast de elektronische oled-zoeker met 3.7 miljoen beeldpunten over een veelzijdig lcd-scherm met 1.6 miljoen beeldpunten. Dit scherm is via de zijkant aan de camera bevestigd waardoor het in elke richting kan worden verdraaid. Of je nu een selfie of een vlog wilt maken, of vanuit een lage of hoge positie wilt werken, het is allemaal probleemloos mogelijk. Er zijn nu drie prioriteitsinstellingen voor zowel zoeker als scherm: voor weinig licht, voor de hoogste resolutie en voor beweging. Kies de stand die het beste bij de situatie past.

Video

De X-T4 beschikt over een filmmodus met een hoge kwaliteit en veel mogelijkheden. Je schakelt over van foto naar film door het verdraaien van een hendel. De hoogste kwaliteit krijg je door te werken in DCI 4K/60p. Je kunt rechtstreeks naar de geheugenkaart opnemen in F-Log in 10-bit kleur. Met de F-Log View Assist functie wordt de kleur en het contrast van de F-Log in zoeker en scherm gecorrigeerd naar een realistisch beeld. Wil je mooie slow-motion opnames maken? Dat kan nu in Full HD met een framesnelheid van 240 fps, waardoor de vertraging maar liefst 10x is. Een externe microfoon sluit je aan via de meegeleverde adapter op de USB-C poort, of rechtstreeks als je over de battery grip beschikt. Je kunt kiezen uit MIC level en Line level, oftewel een externe microfoon of een externe audiorecorder.

Gecombineerde stabilisatie

Tijdens het filmen kan de IBIS gecombineerd worden met de DIS oftewel elektronische beeldstabilisatie, hiermee kun je zelfs merkbaar stabieler filmen terwijl je loopt. Je kunt ook de hoge prestatiemodus van de stabilisatie gebruiken waardoor naast trillingen ook kleine bewegingen worden gecorrigeerd tijdens het filmen uit de hand. Videobeelden kunnen ook meteen een back-up krijgen op de tweede geheugenkaart, wel zo veilig!

Extra's

Fujifilm heeft de X-T4 op veel punten verbeterd. Dat geldt ook voor de behuizing die nog steeds afgedicht is tegen stof, zand en water, maar ook voorzien is van een nieuwe knoppen-layout en een grotere handgreep. De oogschelp is nu vergrendelbaar zodat hij nooit meer van het oculair kan vallen. De camera is voorzien van twee slots voor snelle UHS-II compatibele SD-kaarten. Je kunt de accu via de USB-C aansluiting opladen, ideaal als je onderweg bent.

Specificaties
Merk Fujifilm
Breedte 135 mm
Diepte 84 mm
Hoogte 93 mm
Gewicht 607 gram
Inclusief lens Ja
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Processor X-Processor 4
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 16:9
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Type sensor APS-C
Cropfactor (x) 1.5
Technologie BSI-CMOS
Resolutie (megapixels) 26
Formaat sensor (mm) 23.5 x 15.6
Maximale fotoresolutie (pixels) 6240 x 4160
Opties Beeldstabilisatie, Eye AF, Gezichtsherkenning, Zelfontspanner
Autofocuspunten 425
Autofocus type Contrast detectie, Eye AF, Fase detectie
Minimale ISO 160
Maximale ISO 12800
Beelden per seconde 15
Beelden per seconde(Lv-Electronische sluiter) 20
Langste sluitertijd (sec) 30
Kortste sluitertijd 1/32000 sec
Belichtingscompensatie van -6.5 tot +6.5 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 1620000
Type display Draaibaar display, Kantelbaar display, Selfie stand, Touchscreen
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 1.125
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/250
Videofunctie Ja
Video resolutie Full HD, 4K
Maximale videoresolutie 4096 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 60
Maximale framerate 1920x1080 240
Slowmotion video Ja
Max Slowmotion FPS 240
Video compressie H.264, MOV
Mogelijkheid filmen in LOG Ja
Video display opties Focus peaking, Histogram, Zebra
Maximale bitrate (Mbps) 200
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Aansluiting externe microfoon
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
UHS type UHS-II
Aantal geheugenslots 2
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen 3.5mm Microfoon
Model Accu NP-W235
Eyecup type EC-XT
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm X-T4 Zilver + XF 18-55mm of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice

Blogs over Fujifilm X-T4 Zilver + XF 18-55mm

Door Eric Pennekamp op 6 mei 2020

"Maak veel shots en vooral niet te lang", dit had ik onthouden van een goede vriend die een veel ruimere ervaring heeft in video. Schiet je te weinig, dan is er bijna geen variatie meer mogelijk in de montage en dat is wel waar je film uiteindelijk t...

Lees meer