Fujifilm X-Pro3 Titan Zwart + XF 56mm f/1.2 R
Fujifilm X-Pro3 Titan Zwart + XF 56mm f/1.2 R
2.499,00

Fujifilm X-Pro3 Titan Zwart + XF 56mm f/1.2 R

2.499,00

Prijs zoals geconfigureerd: 2.499,00

Beschikbaarheid: Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm X-Pro3 Titan Zwart + XF 56mm f/1.2 R

Preview Fujifilm X-Pro3

Als er een camera is waar ik dit jaar echt naar uitgekeken heb, dan is het wel de onlangs aangekondigde Fujifilm X-Pro3. Naast Leica is Fujifilm eigenlijk de enige fabrikant die naar mijn mening pure fotografie en straatfotografie een wam hart toedraagt. Beide merken beschikken over modellen met een doorzichtzoeker, alleen bij de Fujifilm X-Pro camera’s is er nog een extra gemak in de vorm van een EVF ( Electronic View Finder ). Het grote voordeel van een optische zoeker is dat je altijd een “eerlijk” beeld hebt, ongeacht de lichtomstandigheid en zeker bij low-light is een EVF niet altijd even plezierig om mee te werken. Het grote voordeel van een EVF is wel dat je volledige controle over je belichting hebt, dus een zoeker met “the best of both worlds”.

Als je de X-Pro3 vastpakt komt het verleden weer tot leven. Je ziet een vrij sober gehouden body met alleen de noodzakelijke knoppen, maar het meest in het oog springend lijkt het gebrek aan het LCD scherm. Bij alle camera’s inmiddels van een imposant formaat, lijkt hij bij de X-Pro3 niet aanwezig. Althans, zo lijkt het... Op het eerste gezicht doet de X-Pro3 je denken aan de analoge camera’s uit lang vervlogen tijden, waarbij je de “filmslip” achter een venstertje kon schuiven om jezelf er aan te herinneren welke film en hoeveel opnamen je nog over had. En daar lijkt het op, alleen is het nu een sub LCD waarbij naast de belangrijkste informatie ook de gekozen filmsimulatie getoond wordt.

De achterkant is neerklapbaar waardoor het verborgen LCD scherm zichtbaar wordt. Het is er dus wel, maar wordt niet meer als prioriteit gezien en wellicht om reden dan ook niet omklapbaar waardoor je wel gedwongen wordt de zoeker meer te gaan gebruiken. Uiteraard is het LCD scherm noodzakelijk voor het menu en meer uitgebreidere instellingen, maar het niet iets dat we iedere keer veranderen willen dus hun keuze voor deze oplossing snap ik en nu ik er over nadenk. Eigenlijk wel logisch ook.

Onder de motorkap

Intern is de X-Pro3 meer dan alleen de opvolger van de X-Pro, de camera heeft het DNA van de X-T3 alleen verfijnder en verder doorgevoerd. AF scherpstelling bij -6EV, wat neerkomt op bijna duisternis en door de in body processing wellicht de eerste camera die beter Jpeg’s produceert dan RAW in de nabewerking. En om de feel met het analoge nog meer te benadrukken is er Classic Neg als filmsimulatie toegevoegd.

Fujifilm is een fabrikant die lijkt te luisteren naar waar behoeft aan is

En nee, het is geen camera die iedereen zal aanspreken. Maar dat hoeft ook niet. Het is niet de camera die je wilt hebben voor actie of sport en het is ook geen camera voor zware tele-objectieven. Het is wel een weloverwogen keuze voor reizen, straat of documentaire fotografie. Een camera die vraagt om - en gemaakt lijkt voor prime’s (gelukkig heeft Fujifilm hier een zeer ruim aanbod in) van groothoek tot extreem lichtsterke portret objectieven, zoals hun inmiddels legendarische XF 56/1.2 APD.

Afwerking

Op de afwerking is ook dit keer allerminst bezuinigd. Ook de X-Pro3 is weather sealed en heeft voor het eerst een topcap en bodemplaat van titanium. Lastiger om te fabriceren, maar het dan toch een compromisloze keuze te laten zijn zegt wel iets over de wens vooral ook een mooie camera te willen maken. Naast de normale zwarte uitvoering zijn er twee uitvoeringen toegevoegd, Dura-black en Dura-silver. Naast een krasbestendige coating geven deze uitvoeringen de camera een zeer exclusieve uitstraling.

Conclusie

Zoals gezegd, de X-Pro3 is geen camera voor een breed publiek, maar eerder voor liefhebbers van fotografie in de meest pure vorm en voor fotografen die een kwaliteitsproduct kunnen waarderen. Het is een camera die mij persoonlijk enorm aanspreekt, de looks, de feel, echt een camera die je voor dagelijks gebruik bij je wilt hebben.

Mijn X-Pro3 heb ik al besteld, de uitvoering in Dura-black. En als je wilt weten waarom, kom dan gezellig langs en ik praat je bij over alle voordelen die deze camera je als gebruiker kan bieden.

Ik ben Eric, en wij zijn Cameraland.


Eigenzinnige systeemcamera

De Fujifilm X-Pro3 is een opvallende systeemcamera met eigenschappen die behoorlijk afwijken van die van de gemiddelde systeemcamera. De camera biedt een bijzondere hybride zoeker die je zowel als doorzichtzoeker als elektronische zoeker kunt gebruiken. Het scherm is secundair bij de X-Pro3; normaliter zit het ingeklapt maar je kunt het ook uitgeklapt gebruiken met de camera ter hoogte van je middel. De X-Pro3 is een camera met een geweldige beeldkwaliteit en het uiterlijk van een klassieke meetzoekercamera.

Klassiek uiterlijk

Vanaf de X-Pro1, het eerste model in deze serie die in 2012 op de markt kwam, kennen de X-Pro camera's een fanatieke schare fans, waaronder straat-, reportage- en documentairefotografen. Zoals gezegd heeft de camera het klassieke uiterlijk van een meetzoekercamera, en hij biedt naast een fantastische beeldkwaliteit ook een snelle werking en alle actuele functies die je als fotograaf (en cineast!) van een topcamera mag verwachten.

Perfecte beeldkwaliteit

Wat betreft de beeldkwaliteit: die is geheel vergelijkbaar met de andere topmodellen van Fujifilm, zoals de X-T3 en de X-H1. Door toepassing van een X-Trans CMOS 4 BSI beeldsensor met 26,1 miljoen pixels plus de krachtige X-processor 4 image processor (viermaal krachtiger dan van de voorganger) is de beeldkwaliteit werkelijk perfect en dat geldt ook voor de hogere gevoeligheden die tot maximaal ISO 51.200 lopen. Door de bijzondere opstelling van de pixels is geen antimoiré filter nodig waardoor de beelden nog scherper ogen.

Verbeterde hybride zoeker

We gaan snel terug naar de bijzondere eigenschappen van de X-Pro3 en dan beginnen we met de hybride zoeker. De X-Pro1 had ook al zo'n zoeker maar het systeem is steeds verbeterd. Door een speciale constructie kun je de zoeker op twee manieren gebruiken; als optische of als elektronische zoeker. Gebruik je de optische zoeker dan worden kaders en opname-info elektronisch ingespiegeld. In de Digital Rangefinder modus zie je ook een vergroot beeld van het scherpstelgebeid onder in beeld.

Groter, scherper, helderder

De elektronische zoeker is behoorlijk verbeterd ten opzichte van de X-Pro-2. Fujifilm maakt nu gebruik van een oled-scherm met maar liefst 3.69 miljoen beeldpunten in plaats van het lcd-scherm van de voorganger. De contrastweergave is 1:5000 in plaats van 1:300 en het zoekerbeeld is groter, scherper en helderder. Al met al een veel mooier beeld met natuurlijke kleuren en een dito contrast, en dankzij de verversingssnelheid van 100 fps (in de Boost modus) zijn ook snelbewegende onderwerpen schokvrij zichtbaar.


Unieke schermconstructie

De X-Pro2 beschikte net als de X-Pro1 over een vast lcd-scherm. Bij de X-Pro3 wordt echter een unieke schermconstructie gebruikt. Bij het fotograferen via de zoeker is het scherm ingeklapt met de beeldzijde naar binnen, goed beschermd dus. De achterkant van het scherm toont dan wel een klein statusschermpje waarin je belangrijke opnameparameters zoals de witbalans en ISO kunt aflezen. Je kunt hier ook de gebruikte filmsimulatie tonen, dit lijkt dan net het venstertje van een analoge camera waarin je het dekseltje van het filmdoosje kon bewaren. Het beeld blijft zichtbaar na uitschakelen van de camera maar schakelt over naar zwart-wit zodat het nauwelijks stroom verbruikt.

Waist level

De ontwerpers hebben als doelgroep de fotograaf die bij voorkeur via de zoeker werkt. Om aan de vraag van onder meer straatfotografen tegemoet te komen is het scherm zo ontworpen dat je het uit kunt klappen, maar dan alleen in horizontale positie. Je kunt hierdoor onopvallend vanuit 'waist level' (de camera op buikhoogte) fotograferen. Uiteraard is het ook mogelijk om gemaakte opnamen in het scherm terug te kijken, maar dat kan ook in de elektronische zoeker.

Retro maar actueel

De camera biedt een volwaardige filmmodus in 4K-kwaliteit waardoor je video met een viermaal hogere detailscherpte dan bij Full HD kunt schieten. Footage in slow motion maak je in de Full HD 120p modus. Enkele van de vele andere nieuwe features zijn bijvoorbeeld de Focus Limiter (stel begin- en eindpunt in van het scherpstelbereik, net zoals bij sommige lenzen) en een uitgebreid instelbare Focus Bracketing. Toegevoegde filmsimulatiemodi zijn onder meer Classic Color Neg en Color Chrome FX Blue.

Titanium

Fujifilm biedt de camera wat betreft de behuizing aan in drie versies. Er is een model met een zwarte standaardcoating, een versie met Dura Black- en eentje met Dura Silver-coating. De Dura-coating is extreem goed bestand tegen krassen en slijtage, waardoor je camera er heel lang als nieuw uit blijft uitzien. Alle modellen beschikken over dezelfde retro vormgeving met klassieke draaiwielen en knoppen. De sluitertijdenknop biedt nu ook plaats aan de ISO instelling. Til de knop omhoog en je kunt de gevoeligheid aanpassen. De camera's hebben ook alle een boven- en onderplaat van het lichte maar ultrasterke titanium in plaats van de magnesiumlegering van de voorganger.

Specificaties
Merk Fujifilm
Breedte 140.5 mm
Diepte 46.1 mm
Hoogte 82.8 mm
Gewicht 447 gram
Inclusief lens Ja
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Processor X-Processor 4
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 16:9
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht, Waterbestendig
Type sensor APS-C
Cropfactor (x) 1.5
Technologie X-Trans CMOS 4
Resolutie (megapixels) 26.1
Formaat sensor (mm) 23.5 x 15.6
Maximale fotoresolutie (pixels) 6240 x 4160
Opties Handmatige belichting, Zelfontspanner
Autofocuspunten 425
Autofocus type Fase detectie
Minimale ISO 160
Maximale ISO 12800
Beelden per seconde 11
Beelden per seconde(Lv-Electronische sluiter) 30
Langste sluitertijd (sec) 1
Kortste sluitertijd 1/8000 sec
Belichtingscompensatie -3 to +3 EV (1/3 EV Steps)
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 1620000
Type display Kantelbaar display, Touchscreen
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 0.52
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/250
Videofunctie Ja
Video resolutie Full HD, 4K
Maximale videoresolutie 4096 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 29.97
Maximale framerate 1920x1080 59.94
Slowmotion video Nee
Video compressie H.264, MPEG-4
Video display opties Focus peaking, Histogram
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Aansluiting hoofdtelefoon
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 2
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen 2.5mm remote, 3.5mm Koptelefoon
Model Accu NP-W126S
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm X-Pro3 Titan Zwart + XF 56mm f/1.2 R of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice