Fujifilm GFX 100 Body
Fujifilm GFX 100 Body

Normale prijs: 10.999,00

Special Price 10.221,84

Fujifilm GFX 100 Body

Normale prijs: 10.999,00

Special Price 10.221,84

Binnenkort beschikbaar.

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm GFX 100 Body

Fujifilm GFX 100 - Middenformaat met 100 megapixels

De Fujifilm GFX 100 is een professionele systeemcamera met een grote middenformaatsensor. Opvallend zijn het grote aantal pixels van niet minder dan 100 miljoen plus een aantal eigenschappen die je normaliter niet tegenkomt bij een middenformaatcamera, zoals de snelle scherpstelling met fasedetectie, de ingebouwde IBIS-beeldstabilisatie en de mogelijkheid om in 4K/30p te kunnen filmen.

Middenformaat

De GFX 100 heeft het uiterlijk en de afmetingen van een professionele full-frame spiegelreflex met ingebouwde batterygrip. Het meest opvallend is de grote middenformaat beeldsensor met afmetingen van 33 x 44 mm, 1,7x groter dan full-frame waardoor je van een ongekende detailscherpte kunt genieten. Door de combinatie van de grote sensor en het enorme aantal pixels van 100 miljoen kun je enorme (uit)vergrotingen maken, ideaal voor onder meer landschaps- en reclamefotografie. De beeldkwaliteit is van hoog niveau, de 16-bit beelden vertonen een enorm dynamisch bereik en natuurgetrouwe kleuren.

BSI-sensor

De beeldsensor is van het BSI-type, de afkorting van Back Side Illuminated, oftewel van de achterzijde belicht. De sensor is hierbij achterstevoren geplaatst, waardoor het invallende licht niet gehinderd wordt door de elektronica aan de voorkant. Het resultaat is dat er meer licht binnenkomt waardoor de verhouding tussen signaal en ruis verbeterd wordt. Je kunt hierdoor bij hogere gevoeligheden fotograferen, de gevoeligheid loopt standaard van ISO 100-12.800 en is uit te breiden tot ISO 50-102.400.

Fasedetectie AF

De Fujifilm GFX 100 is de eerste middenformaatcamera die is voorzien van een hybride scherpstelsysteem met niet minder dan 3,76 miljoen fasedetectie pixels die de gehele sensor afdekken. De autofocus werkt snel en trefzeker, ten opzichte van de GFX 50R is de snelheid met 210 % verhoogd. Of je nu bewegende onderwerpen wilt fotograferen, oog/gezichtsdetectie wilt toepassen bij portretfotografie, of bij weinig licht en/of contrast wilt werken, deze AF zal je nooit teleurstellen.

IBIS

Fujifilm is er ook in geslaagd om IBIS (In Body Image Stabilisation) in te bouwen, alweer een primeur voor een middenformaat camera. Bij IBIS wordt niet een element in de lens maar de beeldsensor in de camera gebruikt om trillingen te compenseren. Het voordeel is dat het bij elke lens werkt, zelfs bij een 'vreemde' lens die je via een adapter aansluit. De stabilisatie van de GFX 100 is heel effectief, hij werkt over 5 assen en heeft een maximaal voordeel van maar liefst 5,5 stops (getest met de 63/2.8). Het is niet nodig om altijd een statief mee te nemen; ook bij weinig licht kun je prima uit de hand werken!

4K filmmodus

De GFX is ook de eerste middenformaat camera waarmee je in 4K/30p kunt filmen. Bijzonder is dat hierbij de gehele sensor word gebruikt zodat je lenzen zonder uitsnede werken. Door de grote sensor is het eenvoudiger om de bij filmen zo gewenste kleine scherptediepte te realiseren. De videomodus heeft professionele functie zoals DCI 4K (4096 x 2160), All Intra, F-log, HLG, 10-bit 4:2:2 extern en 10-bit 4:2:0 intern en uiteraard het veel geprezen ETERNA-filmprofiel. De camera is voorzien van aansluitingen voor HDMI, een microfoon en hoofdtelefoon.

Robuust

Naast alle primeurs en technisch vernuft is de GFX 100 vooral een professionele camera met een robuuste behuizing die op 95 plaatsen is afgedicht tegen stof, zand en water. Ondanks de grote middenformaat sensor is de camera - zoals vermeld - niet groter dan een professionele full-frame spiegelreflex met ingebouwde grip. De camera weegt inclusief de twee accu's (goed voor 800 opnamen) ongeveer 1400 gram. Het is handig dat er een extra set knoppen voor een verticale opnamepositie op de zijkant van de grip geplaatst is.

Scherm en zoeker

Het lcd-scherm (3,2 inch, 2,36 miljoen beeldpunten) is uitklap- en draaibaar waardoor je vanuit elke hoek kunt fotograferen of filmen. De grote OLED zoeker heeft een record aantal beeldpunten van 5,76 miljoen beeldpunten en een oculair met vijf hoogwaardige glaselementen waardoor je van een haarscherp beeld geniet. De zoeker is afneembaar en door gebruik van de (optionele) EVF-TL1 tilt adapter kun je de zoeker uitklappen en verdraaien. Op de boven- en achterkant vind je nog twee extra statusschermpjes waarop je instellingen af kunt lezen.

Objectieven

Bij aanschaf van een nieuwe camera zou je ook moeten kijken welke objectieven er leverbaar zijn. Fujifilm is sinds 2016 bezig met de ontwikkeling van middenformaat camera's en de bijbehorende lenzen. Voor middenformaatbegrippen heeft Fujifilm al een respectabel aantal objectieven waaronder een 100-200mm zoom, een 32-64 zoom en een 120mm macro. Fujifilm werkt continu aan het uitbreiden van het assortiment lenzen en het is ook mogelijk om via een adapter (H Mount Adapter G) lenzen met H-vatting van Fujifilm en Hasselblad te gebruiken. Je mist dan de AF maar je kunt de sluiter in deze lenzen gebruiken en het diafragma vanaf de camera instellen.

Specificaties
Merk Fujifilm
Breedte 156.21
Diepte 102.87
Hoogte 163.57
Gewicht 1400 gram
Lensmount Fuji Middenformaat (G)
Inclusief lens Nee
Processor X-processor Pro 4
Type camera Middenformaatcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 4:3, 5:4, 16:9
Type sensor Middenformaat
Technologie BSI-CMOS
Resolutie (megapixels) 102
Digitale achterwand mogelijk Nee
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht, Waterbestendig
Formaat sensor (mm) 43.8 x 32.9
Maximale fotoresolutie (pixels) 11648 x 8736
Opties Beeldstabilisatie, Handmatige belichting, Multishot/Pixelshift, Zelfontspanner
Autofocuspunten 2160000
Autofocus type Fase detectie
Minimale ISO 200
Maximale ISO 12800
Beelden per seconde 5
Kortste sluitertijd 1/16000 sec
Langste sluitertijd (sec) 4
Belichtingscompensatie van -5 tot +5 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3.2
Aantal pixels display 2360000
Type display Kantelbaar display, Touchscreen
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 0.86
Flitsopties Accessoireschoen, Interne flitser
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/125
Videofunctie Ja
Video resolutie 4K, Full HD
Maximale videoresolutie 4096 x 2160 pixels
Video compressie H.264, H.265, MOV, MPEG-4
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon
Type interne microfoon Stereo
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 2
Aansluitingen Micro HDMI, USB 3.0, USB-C
Model Accu NP-T125
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm GFX 100 Body of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice

Blogs over Fujifilm GFX 100 Body

Door Nando Harmsen op 9 maart 2020

Nando Harmsen nam de Fujifilm GFX 100 mee naar de Lofoten en schreef hier een uitgebreide review over. Twee weken voor vertrek ontving ik deze camera, leerde ik over de instellingen en bediening, en nam ik de GFX100 mee om deze intensief te gebruiken...

Lees meer