Middenformaatcamera

Sorteer

1 - 18 van 23 producten

23 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Middenformaat camera

Middenformaat camera's - voor de professionele gebruiker.

Cameraland.nl biedt een uitgebreid assortiment middenformaat camera's en de bijbehorende objectieven en accessoires. De specialisten van Cameraland zijn op de hoogte van alle kenmerken en beproefde merken zoals Hasselblad, Fuji en Pentax. Bekijk ook onze tweedehands middenformaat camera's.

Investeren in maximale beeldkwaliteit

Professionele fotografen weten het al vele tientallen jaren; voor de allerhoogste beeldkwaliteit gebruik je een middenformaat camera. Je investeert in oerdegelijke apparatuur dat een heel leven meegaat.

Groot opnameformaat

Ondanks het feit dat er al full-frame spiegelreflexcamera's zijn met meer dan 50 miljoen pixels, is de beeldkwaliteit van een middenformaat camera met dezelfde hoeveelheid pixels (of minder) nog altijd zichtbaar beter. Hoe dat kan? Simpel, omdat het formaat van de pixels net zo belangrijk of misschien wel belangrijker is dan het aantal pixels. Een groter opnameformaat leidt onbetwist tot betere resultaten.

Grote pixels bij een middenformaat camera

Omdat het sensorformaat van een middenformaat camera veel groter is dan van een (full-frame) spiegelreflex zijn de pixels ook groter. Een grotere pixel vangt meer elektronen (licht) op waardoor de detailweergave, de verhouding tussen signaal en ruis en het dynamisch bereik verbeterd worden. Door het grote dynamisch bereik is er veel meer detaillering in de hoge lichten en donkere partijen. Het netto resultaat is dat een bestand van een middenformaat camera gemakkelijk tot een poster 'opgeblazen' kan worden. Een uitsnede van een bestand, geen enkel probleem bij middenformaat! Ook bij normale afdrukformaten zie je overigens al veel meer scherpte en detail.

Kleine scherptediepte

Door de kleine scherptediepte heb je bij een standaardlens al minder last van een drukke achtergrond. Een bijkomend voordeel is dat het scherpteverloop heel mooi is bij middenformaat. Ideaal bij onder meer portret-, mode-, bruids- en productfotografie, waarbij je het onderwerp scherp af wil laten steken tegen een onscherpe achtergrond!

De beste kwaliteit met middenformaat camera

Een ander groot voordeel van een middenformaat camera is dat fabrikanten heel veel aandacht aan de kwaliteit van de camera en de bijbehorende objectieven schenken. Voor de professionele gebruiker is een degelijke constructie en een optimale beeldkwaliteit veel belangrijker dan de allerlaagste prijs en de allernieuwste snufjes. Fabrikanten streven in principe wel naar een laag gewicht, een compact formaat, hedendaagse techniek en functies maar dit mag nooit ten koste gaan van de degelijkheid en levensduur. Een middenformaat camera gaat daarom bij wijze van spreken een leven lang mee en dat geldt ook voor de objectieven en accessoires.

Superieure objectieven

Bij het ontwerp van de objectieven staat net zoals bij de camera de beeldkwaliteit en de degelijkheid voorop. Matig presterende kitlenzen met een lage lichtsterkte bestaan niet in de wereld van het middenformaat. Elk objectief is een prime lens, met een weergaloze scherpte van hoek tot hoek, ook bij de grootste diafragma's. Zoomobjectieven vind je niet veel bij middenformaat omdat het niet eenvoudig is om een middenformaat zoomlens met een perfecte kwaliteit en redelijk compacte afmetingen te ontwerpen en te produceren. Toch zijn ze wel leverbaar, vanwege hun grotere formaat en gewicht worden ze vaak vanaf een statief gebruikt. Door de bijzonder hoge degelijkheid en de lange levensduur zijn er vaak uitstekende tweedehands objectieven te koop, klaar voor een tweede gebruiksleven!

Professioneel

Het gebruik van een middenformaat camera is nog steeds een van de meest opvallende en onderscheidende verschillen tussen een vrijetijdsfotograaf en een veeleisende professionele fotograaf. We hebben het dan vooral over reclame-, mode-, landschap- en portretfotografen. Soorten fotografie waarbij zaken als detailscherpte, ruisweergave en dynamische bereik extreem belangrijk zijn. Voor onder meer sport-, wildlife- en vogelfotografie is de sneller scherpstellende systeemcamera en vooral de spiegelreflex met een full-frame of APS-C-sensor wel in het voordeel, zeker als je veel tele nodig hebt. Hierbij moet wel aangetekend worden dat de scherpstelsnelheid van middenformaat camera's sinds enige jaren verbeterd is waardoor hij snel genoeg is voor onder meer portretfotografie.

Welke middenformaat camera?

De meeste middenformaat camera's zijn modulaire digitale spiegelreflexen. Modulair wil zeggen dat je het zoekersysteem kunt verwisselen. Er zijn ook middenformaat camera's, zoals van Pentax, waarbij alleen het objectief verwisselbaar is. De gemiddelde middenformaat camera is zwaarder dan een full-frame camera. Dat betekent niet meteen dat je een middenformaat camera uitsluitend vanaf een statief kunt gebruiken. Toch zijn er ook kleinere en lichtere middenformaat camera's op de markt, zoals van Fujifilm en Hasselblad, relatief kleine maar volwaardige systeemcamera's waarbij het spiegel/zoekersysteem is vervangen door een elektronische zoeker. Een interessante nieuwe ontwikkeling!

Middenformaat systeemcamera's

Hasselblad is een van de oudste fabrikanten van middenformaat camera's, ze heeft met haar kwaliteitsapparatuur al vele concurrerende merken overleefd. Fujifilm daarentegen is een nieuwkomer op het gebied van digitale middenformaat camera's, ze heeft de stap van APS-C naar full-frame gewoon overgeslagen. Fuji heeft echter wel veel knowhow en ervaring opgedaan bij het ontwerpen van haar bijzondere analoge middenformaat camera's van weleer en zij produceert ook veel objectieven voor andere merken. De gemeenschappelijke factor tussen beide fabrikanten is in ieder geval dat zij beide een digitale middenformaat systeemcamera hebben ontwikkeld. Deze camera's zijn, afgezien van het sensorformaat, vergelijkbaar met de systeemcamera's (met kleinere sensor) zoals we die kennen van onder meer Olympus, Sony en Fujifilm zelf. Een middenformaat systeemcamera valt op door een laag gewicht en kleine afmetingen.

Spiegelloos

De Hasselblad X1D en de Fuji GFX werken niet met een spiegel en een reflexzoeker waardoor er veel ruimte en gewicht wordt bespaard. Je bekijkt het onderwerp in het lcd-scherm of de elektronische zoeker. Dat is wellicht even wennen als je nog nooit met zo'n camera hebt gewerkt, maar na een korte gewenningsperiode zul je moeten toegeven dat werken met een een elektronische zoeker of het lcd-scherm ook zijn voordelen heeft. Ten eerste zie je meer, zoals het effect van een veranderende instelling, dan bij een reflexzoeker omdat het beeld rechtstreeks afkomstig is van de beeldsensor. Je ziet ook het menu en de gemaakte opname in je zoeker, zodat je geen last van invallend licht hebt.

Waarom een middenformaat camera van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van middenformaat camera's. In onze winkel staan enkele tientallen middenformaat camera's klaar voor een demonstratie. Jouw camera liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan middenformaat camera's alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires; we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren