Carl Zeiss Loxia 25mm f/2.4 E-mount
Carl Zeiss Loxia 25mm f/2.4 E-mount
1.299,00

Carl Zeiss Loxia 25mm f/2.4 E-mount

1.299,00

Levertijd 6 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 433,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 28,90 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Carl Zeiss Loxia 25mm f/2.4 E-mount

Prime groothoek voor Sony E

De Zeiss Loxia 25/2.4 is een prime groothoekobjectief dat specifiek is ontworpen voor full-frame Sony E-camera's. Door de perfecte beeldkwaliteit en de bescheiden afmetingen is dit het ideale objectief voor onder meer reis- en straatfotografie.

Aangepast

De Sony A7- en A9-camera's beschikken over een beeldsensor met een dikke beschermlaag waardoor rand- en vooral hoekstralen die vooral voorkomen bij groothoeklenzen, vervormd kunnen worden. Zeiss heeft de voor de Sony E-camera's bedoelde groothoekobjectieven echter speciaal aangepast aan de beeldsensor waardoor de beeldkwaliteit optimaal is.

Zonder vertekening

De Loxia 25/2.4 beschikt over een hoogwaardige optisch ontwerp met tien elementen in acht groepen. Hoewel Zeiss er geen nadruk op legt worden er bij deze lens met Distagon-ontwerp twee elementen met 'anomalous partial dispersion'-glas, en een asferisch geslepen element gebruikt. Het resultaat is een haarscherp beeld zonder vertekening waardoor deze lens ook ideaal is voor onder meer interieurfotografie

Handmatig

Zeiss heeft deze lens klein en licht kunnen houden door het weglaten van beeldstabilisatie en autofocus. Beeldstabilisatie is minder belangrijk bij gebruik van groothoek, en het weglaten van AF is prima voor liefhebbers van handmatige fotografie en natuurlijk voor cineasten. Door het verdraaien van de brede scherpstelring met lange instelslag kun je de afstand heel precies instellen. Tijdens het scherpstellen schakelt de camera automatisch de scherpstelhulp (focus peaking of loepfunctie) in.

Nóg een handige hulp voor cineasten is de declick-functie. Met het meegeleverde sleuteltje kun je het klikdiafragma uitschakelen, waardoor je het diafragma geruisloos, traploos en trillingsvrij aan kunt passen tijdens het filmen.

Specificaties
Merk Carl Zeiss
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 52
Diameter/doorsnede 62 mm
Lengte 75 mm
Gewicht 393 gram
Type lens Groothoek
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 25
Maximale brandpuntsafstand (mm) 25
Lenselementen 10
Lensgroepen 8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.4
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.16
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 25
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Carl Zeiss Loxia 25mm f/2.4 E-mount of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice