Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS
528,77

Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS

528,77

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS

Compacte afmetingen met een krachtige zoom van 11x maakt dit het ideale zoomobjectief voor fotografen die vaak op reis zijn. De 4-stops Image Stabilizer garandeert optimale prestaties bij weinig omgevingslicht.

Kenmerken

- 11x zoomobjectief van 18-200mm
- 4-stops Image Stabilizer
- Automatische detectie van panning en statief
- Kortste scherpstelafstand van 0,45 m
- Asferische en UD lenselementen
- Super-Spectra lenscoatings voorkomen overstraling en reflecties
- Zoomvergrendeling handhaaft minimum formaat
- Cirkelvormig diafragma voor aantrekkelijke achtergrondonscherpte
- Veelzijdig, krachtig zoomobjectief met compacte afmetingen

Compact, snel en licht in gewicht
De EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS is een compact EF-S objectief met een hoge zoomfactor ca. 11x. Het objectief heeft een zoom van 18-200mm (de equivalente 35mm film brandpuntafstand is 29-320mm) en een maximale lensopening van f/3.5-5.6. Het objectief is ontworpen voor beginnende en gevorderde fotografen die op zoek zijn naar een objectief met optische Image Stabilizer en een grote brandpuntafstand. Het objectief weegt slechts 595 g en de afmetingen bedragen 78,6 x 102 mm. In alle zoomstanden heeft het objectief een minimale scherpstelafstand van 0,45 m.

De EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS is speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met EOS camera met een EF-S objectiefvatting zoals de EOS 50D, EOS 1000D, EOS 450D en eerdere modellen.


Asferische en UD elementen
De hoge beeldkwaliteit wordt gegarandeerd door twee uiterst nauwkeurige asferische lenzen die aberraties waaronder kromming van het beeldveld en vervorming corrigeren. Chromatische aberraties die vaak voorkomen bij groothoekfotografie worden gecorrigeerd door twee UD lenzen. Deze zorgen voor een optimale beeldkwaliteit en van beeldhoek-tot-beeldhoek voor een maximale detailregistratie.


Super-Spectra coating
De door Canon gepatenteerde coating van het lenselement minimaliseert overstraling en reflecties als gevolg van licht dat wordt weerkaatst op het oppervlak van de beeldsensor in de camera zelf en op interne lensoppervlakken. De doorlaatbaarheid van het licht is verbeterd en de invloed van reflecties is gereduceerd om zo haarscherpe opnamen te produceren.


4-stops Image Stabilizer
Een 4-stops optische Image Stabilizer speciaal ontworpen voor het specifieke brandpuntbereik van het objectief voorkomt onscherpte als gevolg van cameratrillingen bij fotografie uit de losse hand of bij lange sluitertijden. De automatische panningdetectie optimaliseert de prestaties wanneer de camera bewegende onderwerpen volgt. En omdat het IS systeem zich in het objectief bevindt, zijn de resultaten bij het maken van de compositie zichtbaar in de zoeker.


Duurzame constructiekwaliteit en loodvrije lenzen
De EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS is ontworpen voor intensief gebruik en heeft een duurzaam, robuust ontwerp dat volledig voldoet aan de eisen van dynamische fotografen. In het gehele objectief wordt milieuvriendelijk loodvrij glas gebruikt.

Specificaties
Merk Canon
Lensmount Canon Reflex (EOS)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 79 mm
Lengte 102 mm
Gewicht 595 gram
Type lens Groothoek, Standaard, Tele, Universele zoomlens
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 18
Maximale brandpuntsafstand (mm) 200
Lenselementen 16
Lensgroepen 12
Diafragmabladen 6
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 3.5
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 5.6
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.24
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 45
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Zonnekap type EW-78D
Productbeoordelingen
3 reviews
“Service prima”
Beoordeling door Tony Simon (geplaatst op 26-04-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Service prima. Snel en goed afgeleverd. Zeer tevreden.
“Mijn laatste aanschaf van enige tijd geleden is de Canon 18-220 mm lens”
Beoordeling door Hans van Marwijk (geplaatst op 04-12-2015)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Mijn laatste aanschaf van enige tijd geleden is de Canon 18-220 mm lens. Hij is zwaar maar dat ook niet anders met zoveel bereik. Er is minder vervorming bij de 50 mm instelling, de horizon blijft horizontaal ! Ben blij met de mogelijkheden
“Ik gebruik dit objectief nu ong”
Beoordeling door O.P.Koens (geplaatst op 30-08-2014)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Ik gebruik dit objectief nu ong. 2 jaaren ben er zeer tevreden over. Ik gebruik geen enkele andere lens meer, mede door het bereik. de iets mindere lichtsterkte compenseer ik door de ASA-waarde op de camera te verhogen, maar dat slechts in extreme gevallen. Nogmaals een prima lens en ik ben blij, dat ik hem toen, ondanks de prijs, gekocht heb. O.P.Koens
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice