Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM
Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM
12.999,00

Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM

12.999,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 9.299,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM

Professioneel lichtgewicht

De EF 400/2.8 L IS III USM is een professionele telelens met een geweldige beeldkwaliteit, een snelle AF, een hoge lichtsterkte en - door toepassing van nieuwe ontwerptechnieken - een uitzonderlijk laag gewicht. Hiermee doorbreekt Canon de bestaande relatie tussen lichtsterkte en gewicht.

Hoge lichtsterkte

Of je nu voor je hobby of voor je brood fotografeert, je kunt alleen goede resultaten behalen met het juiste gereedschap. Is jouw specialisme sport, wildlife of vogels dan kun je wat betreft optiek niet zonder een lens met een grote brandpuntsafstand. Omdat wilde dieren vaak pas 'naar buiten' komen als de schemering invalt kun je dan alleen opnames maken als je lens over een hoge lichtsterkte beschikt. Dat geldt ook voor het fotograferen van sport in stadions en sporthallen, vooral als het om snelle sporten gaat.

Minder gewicht

Canon is er in geslaagd om het optische ontwerp zo te verbeteren dat er bij een gelijkblijvende hoge lichtsterkte een enorme gewichtsbesparing is bereikt. De EF 400/2.8 L IS III USM weegt slechts 2840 gram, meer dan een kilo minder dan de voorganger (EF 400/2.8 L IS II USM) die een gewicht had van 3850 gram! Canon geeft aan dat fotografen al decennia vragen om lichtere objectieven. Gebruik op een statief is misschien het beste maar niet altijd mogelijk, denk maar aan vliegtuigspotters die snel met het onderwerp mee moeten bewegen.

Superieure beeldkwaliteit

Canon heeft de 400/2.8 voorzien van een perfect optisch ontwerp met 17 elementen, waaronder hoogwaardige glassoorten, zoals Super UD en fluoriet. Samen met innovatieve coatings zoals Air Spere en Super Spectra wordt een superieure beeldkwaliteit bereikt. De scherpte, het contrast en de kleurweergave zijn van een zeer hoog niveau terwijl beeldfouten zoals chromatische aberratie en overstraling effectief bestreden worden. Het diafragma heeft negen afgeronde lamellen waardoor je een mooie bokeh krijgt.

Autofocus en stabilisatie

Canon past bij deze lens een verbeterde USM-scherpstelmotor toe, waardoor de afstand ultrasnel en precies wordt ingesteld. Dit is ideaal voor sport-, vogel en wildlife-fotografie waar het onderwerp vaak snel beweegt en onverwachte bewegingen maakt. Minstens zo belangrijk is de verbeterde beeldstabilisatie van alweer de derde generatie die een theoretisch voordeel van maar liefst 5 stops biedt. In combinatie met het bescheiden gewicht biedt dit de mogelijkheid om vaker uit de hand (of vanaf een monopod!) te kunnen werken.

Weerbestendig

Zoals het een professionele lens betaamt is de EF 400/2.8 L IS III USM voorzien van een degelijke behuizing en een afdichting tegen stof, zand en spatwater. Als je de lens op een professionele weerbestendige body gebruikt kun je daarom rustig doorwerken als er een regenbui of zandstorm nadert. De frontlens is voorzien van een fluorine coating waardoor stof, vet (vingerafdrukken) en condens nauwelijks vat hebben. Als er toch wat stof op de lens komt kun je het er zo afblazen, poetsen is niet nodig. De lens wordt geleverd inclusief een softcase en zonnekap.

Specificaties
Merk Canon
Lensmount Canon Reflex (EOS)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Nee
Filtermaat (mm) Canon Drop-in (WIII)
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 163 mm
Lengte 343 mm
Gewicht 2840 gram
Type lens Lichtsterk, Super tele
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 400
Maximale brandpuntsafstand (mm) 400
Lenselementen 17
Lensgroepen 13
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 32
Minimaal diafragma (f/) 2.8
Vergrotingsfactor (x) 0.17
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 250
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Statiefgondel inbegrepen
Zonnekap type ET-155 (WIII), ET-155B
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice