Fotograferen vanuit een wormperspectief


FOTOGRAFEREN VANUIT EEN WORMPERSPECTIEF

Je kan vanuit diverse perspectieven fotograferen om een bepaalde sfeer weer te geven. Bij het normale perspectief fotografeer je zoals je normaal staat, vanaf ooghoogte. Je kan ook vanaf een grotere hoogte naar beneden fotograferen (zoals in de tip over groepsfoto's), dan spreken we over een vogelvluchtperspectief. Als je fotografeert vanuit een lage positie, noemen we dit het kikkerperspectief.

Bovenstaande drie perspectieven zijn vrij algemeen bekend en worden veel toegepast. Minder bekend is het zogenaamde wormperspectief. Hierbij fotografeer je vanaf de grond naar boven; het perspectief van een worm die uit de grond naar boven kruipt. Dit perspectief kan erg leuk uitpakken, omdat het onderwerp (wanneer deze dichtbij is) behoorlijk uit verhouding raakt. Dit is bijvoorbeeld erg leuk bij het fotograferen van dieren, zeker wanneer deze een beetje nieuwsgierig zijn en ook van boven naar beneden in de camera kijken. Het lijkt dan net alsof het dier van plan is de camera op te eten.



Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.