Nachtkijker

Nachtkijker

Nachtkijkers versterken het licht waardoor je ook met weinig licht in staat bent om mensen, dieren of objecten waar te nemen. Nachtkijkers zijn niet direct bedoeld voor observaties over lange afstand, daarom hebben ze vaak een relatief kleine vergrotingsfactor. Menselijke ogen zijn niet is staat om in het donker te kijken, dit komt omdat het menselijk ook geen “tapetum lucidum” heeft. De meeste diersoorten op deze planeet hebben dit membraan wel.Door de aanwezigheid van een tapetum lucidum zijn de meeste dieren in staat om in de nacht net zo goed te kunnen zien als overdag. Als wij mensen in het donker willen zien dan hebben wij daar een stuk techniek voor nodig.

Welke nachtkijker moet ik kopen?

Cameraland verkoop verschillende soorten nachtkijkers. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een nachtkijker? Om te beginnen is het verstandig om te bepalen waarvoor je de nachtkijker wilt gebruiken. Wil je zeer gedetailleerd kunnen waarnemen? Kies dan een Gen3 of Gen4 nachtkijker met fosfor beeldplaat.

Nachtkijker bestellen

Bestel je nachtkijker veilig en snel op Cameraland.nl. Nog geen keuze kunnen maken? Dan willen we je graag uitnodigen in onze winkel in Alkmaar waar onze collega's je graag helpen met het kiezen van de juiste nachtkijker.