Verrekijkers & Telescopen

Sorteer

1 - 18 van 31 producten

31 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Verrekijkers & Telescopen

Verrekijkers bij Cameraland

De perfecte verrekijker voor sport, vrije tijd of natuurobservatie vind je bij Cameraland. Van de ultieme topklasse tot een handige verrekijker voor een klein budget, van Bynolyt tot Swarovski, wij hebben het in voorraad. Kom langs om zelf de verschillen te ontdekken. Online bestellen kan ook, je hebt je bestelling supersnel binnen en wij betalen de verzendkosten!

Genieten, bestuderen, observeren

Met een goede verrekijker gaat er letterlijk een wereld voor je open! Cameraland staat bekend om de zeer grote voorraad verrekijkers. Bij ons zijn verrekijkers van de merken Swarovski, Zeiss, Leica, Bynolyt, Steiner, Bushnell, Eye Witness en andere altijd ruim voorradig. Wij adviseren je graag bij de keuze uit dat ruime aanbod aan verrekijkers.

Er is een verrekijker voor iedereen

Met een verrekijker kun je ver weg gelegen onderwerpen gedetailleerd bekijken. De meeste dieren blijven op afstand en bij sommige dieren is dat voor jouw veiligheid ook beter. In ieder geval is een verrekijker essentieel als je ze goed wilt bekijken. Dat geldt voor fanatieke natuurliefhebbers en vogelaars net goed als voor wandelaars en recreanten. De meeste verrekijkers zijn bestemd voor gebruik uit de hand en ze vergroten zo'n 8x tot 10x. Voor extreem sterke vergrotingen, voor gedetailleerde observatie op grote afstand, zijn er ook telescopen (ook wel observatietelescopen en spotting scopes genoemd). Cameraland heeft een groot assortiment aan verrekijkers en telescopen om extra te kunnen genieten van de natuur in eigen land of op vakantie.

Welke soorten verrekijkers zijn er?

Er bestaan veel verschillende soorten verrekijkers. De meeste verrekijkers zijn binoculaire verrekijkers. Dit zijn verrekijkers met twee gelijke optische systemen naast elkaar, waar je dus met twee ogen tegelijk doorheen kunt kijken. Verrekijkers waar je met één oog doorheen kijkt heten monoculaire verrekijkers. Die worden gekozen als gewicht en omvang een grote rol spelen. De meeste verrekijkers hebben een vaste vergrotingsfactor. Sommige verrekijkers hebben wel een verstelbare vergrotingsfactor: daarmee kun je in- en uitzoomen. Je kunt verrekijkers ook verdelen in de de manier waarop het licht door de kijker valt. Verrekijkers waarbij het licht via een knik of een hoek door de kijker valt worden porro-kijkers genoemd. Verrekijkers waarbij het licht schijnbaar recht door de kijker heen gaat heten dakkant-kijkers. De eerste soort verrekijkers is goedkoper en groter, de tweede soort is meestal compacter, maar ook wat duurder.

Lichtsterkte en verrekijkers

Hoe meer licht een verrekijker naar je ogen doorlaat, des te beter is hij geschikt voor gebruik onder slechte lichtomstandigheden: schemering en nacht. Hoeveel licht een kijker doorlaat wordt in eerste instantie bepaald door de diameter van de voorste lenzen. Die diameter wordt ook wel de lichtsterkte genoemd. Bij een 7x50 kijker is het eerste getal de vergroting, het tweede is de lichtsterkte oftewel de diameter. In dit geval dus een kijker met een zevenvoudige vergroting en een diameter van 50mm.

Uittredepupil bij een verrekijker

Hoeveel licht er werkelijk je oog binnenkomt wordt aangegeven door de diameter van de uittredepupil. Houd de verrekijker met gestrekte armen voor je, dan zie je in elk oculair een helder rondje, dat is de uittredepupil. Een grote uittredepupil maakt een verrekijker geschikt voor slechte lichtomstandigheden. De uittredepupil kun je uitrekenen door de diameter te delen door de vergrotingsfactor. Een 8x40 kijker heeft dus een uittredepupil van 40:8 is 5 mm, een 7x50 kijker komt uit op 50:7 is 7 mm. De laatste is dus in staat meer licht door te laten, wat vooral belangrijk is bij nacht en in de schemering. Een kijker met een grote uittredepupil kijkt ook rustiger; ook als je handen trillen blijft de pupil van je oog binnen de uittredepupil van de kijker.

Schemergetal bij verrekijkers

Een schemergetal is een manier om te bepalen hoe een verrekijker goed zicht heeft bij schemering of slecht licht. Hoe hoger het getal, hoe meer details je zult zien bij weinig licht. Je berekent het schemergetal volgens deze formule: schemergetal = v(vergroting * diameter). In Nederland en omstreken duurt de schemering letterlijk uren, waardoor het schemergetal wel belangrijk kan zijn. In gebieden waar de nacht snel invalt heb je meer aan een hoge lichtsterkte.

Gezichtsveld van een verrekijker

De breedte van het gebied dat je op 1000m afstand kunt overzien, wordt het gezichtveld genoemd. Het gezichtsveld wordt in de eerste plaats bepaald door de vergroting van de verrekijker. Hoe sterker de vergroting, des te kleiner is het gezichtsveld. Maar de optische constructie van de verrekijker is ook bepalend. Zo kan de ene 10x verrekijker een groter gezichtsveld hebben dan een andere. Hoe groter het gezichtsveld van je verrekijker is, des te meer overzicht heb je en des te beter kun je bijvoorbeeld een vliegende vogel volgen. Soms staat het gezichtsveld op de verrekijker aangegeven, vaak echter staat er een beeldhoek op, in graden. Vermenigvuldig je de beeldhoek met 17,45, dan heb je het gezichtsveld op 1000 m afstand. Een kijker met een beeldhoek van 7 graden heeft dus een gezichtsveld van 17,45 x 7 = 122m op 1000m afstand.

Verrekijkers: de kosten

Verrekijkers zijn er in veel verschillende uitvoeringen in alle soorten en maten, en dus ook in alle prijsklassen. Voor een paar tientjes heb je al een eenvoudige binoculaire verrekijker. Voor de hoogste kwaliteit kun je echter tot duizenden euro's gaan. Door de grote verschillen in prijs en kwaliteit, is het slim om eerst goed te vergelijken, voordat je een keuze maakt uit alle leverbare verrekijkers. Bij Cameraland ben je in de gelegenheid verrekijkers en telescopen uitgebreid te bekijken, er doorheen te kijken en te vergelijken. Je kunt dus heel goed bepalen of je bijvoorbeeld de verschillen tussen de diverse kwaliteitsklassen kunt zien. Verder kan je bepalen hoe makkelijk je een verrekijker kunt stilhouden. Sterk vergrotende kijkers zijn lastiger stil te houden dan kijkers met een normale vergroting. Canon levert overigens een serie verrekijkers met optische stabilisatie.

Verrekijkers vergelijken: waar moet je op letten?

Welke verrekijker bij je past is afhankelijk van wat je van een verrekijker verwacht en waar je hem voor wilt gebruiken. Welke vergroting wil je bereiken met je verrekijker? Hoe belangrijk zijn formaat en afmetingen? Ook is er veel variatie in verrekijkers op het gebied van beeldhoek, oogafstand en het gezichtveld op 1000 meter. Een belangrijk criterium is de lichtsterkte van de verrekijker. Grote, lichtsterke kijkers zijn beter in de schemering te gebruiken dan kleine verrekijkers. Ten slotte zijn er verrekijkers met bijvoorbeeld een ingebouwd kompas, speciaal voor de scheepvaart. Ook bij telescopen zijn er grote verschillen in vergroting, kwaliteit en prijs. Bij veel telescopen is digiscoping mogelijk: door je camera op de telescoop te monteren kun je de dieren die je observeert ook fotograferen en filmen. Het heeft echter niet de hoge kwaliteit van natuurfotografie met lange tele-objectieven, maar de vergrotingsfactor is hoger en het vastleggen van je observaties heeft natuurlijk veel waarde. Ook op het punt van telescopen en digiscoping kunnen de deskundige verkopers van Cameraland je uitstekend voorlichten. Als je op een rijtje hebt welke verrekijkers jouw voorkeur hebben, zal ook je budget een rol gaan spelen in je uiteindelijke keuze voor een van de verkrijgbare verrekijkers.

Belangrijke merken voor Cameraland

Belangrijke merken voor Cameraland in deze categorie zijn: Bushnell, Kowa, Leica, Meopta, Vortex en Swarovski

Waarom een verrekijker van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en alles wat daar mee te maken heeft. In onze winkel liggen vele tientallen verrekijkers klaar voor een demonstratie. Jouw kijker liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Thuiswinkel waarborg en Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan verrekijkers alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren