Draadloze flitssturing

Sorteer

12 producten

12 producten

Filteren

Draadloze flitssturing

Remote flash triggers worden gebruikt om flitsers aan te sturen die niet op de camera bevestigd zijn. Reportage flitser zijn in eerste instantie bedoeld om op de camera te gebruiken. Maar dat geeft niet altijd het gewenste resultaat en door de vele beschikbare accessoires worden reportageflitsers steeds vaker op een statief of staander gebruikt. Trigger sets bestaan uit een zender met één of meerdere ontvangers. Op het moment dat je op de ontspanknop knop drukt maken de zender en ontvanger verbinding met elkaar waardoor ze op hetzelfde moment afgaan. Je model of onderwerp wordt zo van verschillende kanten belicht, zonder wirwar van snoeren.

Bereik van trigger sets

Bij de aanschaf van een remote flash trigger is het verstandig om rekening te houden met het bereik van de trigger set. De meest gangbare modellen hebben een bereik tot 10-20 meter, enkele duurdere modellen hebben een bereik van 50 meter of meer. Prijs aantrekkelijke modellen hebben weinig bereik en komen niet veel verder dan 1-2 meter. De remote trigger sets werken met radiogolven en hebben over het algemeen vier kanalen.

Flitsers zonder ontvanger

Het is mogelijk om flitsers af te laten gaan zonder ontvanger. Je kan ze mee laten liften, als de reportage- of studioflitser maar beschikt over een slave functie. Dit wil zeggen dat het licht van de master gebruikt worden om de rest van de flitsers af te laten gaan.