Sigma dp1 Quattro
Sigma dp1 Quattro
949,00
949,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 316,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 21,12 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma dp1 Quattro

De Sigma dp1 Quattro Digitale Camera combineert de 29MP Foveon X3 Direct Image Sensor met de TRUE III beeldprocessor om beelden van hoge kwaliteit te maken met een equivalente resolutie van 39 megapixels dankzij het unieke sensorontwerp. Deze methode gebruikt lagen van pixels om de kleurgegevens van het rode, groene en blauwe spectrum verticaal vast te leggen, waarbij geen interpolatie nodig is. Dit resulteert in een scherper beeld met betere kleurgradaties.

Bij deze technologie hoort een 19mm lens die op een APS-C camera een 35mm equivalente brandpuntsafstand heeft van 28mm. Het is relatief snel met een maximaal diafragma van f/2.8, waardoor het bruikbaar is bij weinig licht. Voor het samenstellen en bekijken van beelden is er ook een 3,0" 920k-dot TFT LCD scherm op de achterkant van de camera.

Voor opnamen bij weinig licht heeft de camera een ISO gevoeligheidsbereik van 100-6400 in 1/3 stappen en heeft hij P/S/A/M opnamestanden voor volledige controle over de belichting. Hij kan zelfs RAW beelden vastleggen met een maximale resolutie van 5.424 x 3.616 voor uitstekende bewerkingsmogelijkheden. Om scherp te stellen is er 9-punts contrast-detect autofocus of een handmatige scherpstelring. En de camera slaat je beelden op een SDXC, SDHC of SD kaart op.29MP Foveon X3 Quattro Direct CMOS Image Sensor & TRUE III Image Processing Engine

De dp1 maakt gebruik van de APS-C formaat Foveon X3 CMOS beeldsensor die kleurinformatie verticaal vastlegt in plaats van horizontaal. Dit betekent dat elke pixel uiterst nauwkeurige kleurinformatie heeft, wat resulteert in rijke tinten en vloeiende gradaties. Omdat hij kleuren verticaal vastlegt, zijn er ook geen kleurenfilters of een laagdoorlaatfilter nodig, waardoor de beeldkwaliteit nog verder toeneemt en de resolutie vergelijkbaar is met ongeveer 39MP van Bayer array beeldsensoren.

Deze camera maakt gebruik van de nieuwste generatie van deze technologie, Quattro genoemd vanwege de 1:1:4 verhouding van de pixellagen, met 20MP op de bovenste laag en 4,9MP op elk van de onderste twee. Dit vermindert tegelijkertijd de bestandsgrootte en verhoogt de resolutie, waardoor de camera sneller wordt en het stroomverbruik daalt. Deze snelheidsverhoging is ook te danken aan de derde generatie Three-layer Responsive Ultimate Engine, of TRUE III beeldverwerkingsmotor. De processor is geoptimaliseerd voor het verwerken van de complexe beeldgegevens die door de sensor worden vastgelegd en produceert beelden van hoge kwaliteit. resolutie, waardoor de camera sneller wordt en het stroomverbruik daalt. Deze snelheidsverhoging is ook te danken aan de derde generatie Three-layer Responsive Ultimate Engine, ofwel TRUE III beeldverwerkingsmotor. De processor is geoptimaliseerd voor het verwerken van de complexe beeldgegevens die door de sensor worden vastgelegd en produceert beelden van hoge kwaliteit.

19mm f/2.8 prime lens

Uitgerust met een 19mm f/2.8 prime lens biedt deze camera een 35mm equivalent brandpunt van 28mm voor groothoekopnamen. Het heeft ook een relatief snel diafragma van f/2.8, waardoor je zelfs bij weinig licht kwaliteitsbeelden krijgt. Met een 9-bladig diafragma produceert hij bij elk diafragma gladde onscherpe gebieden.

3,0" LCD-scherm

De dp1 heeft een 3,0" TFT LCD scherm met 920.000 pixels voor het maken en bekijken van opnamen. Op dit scherm kun je ook de instellingen wijzigen voor jouw opnames en voorkeuren.

Opname van RAW-beelden

Je kunt volledige 14-bit RAW beelden vastleggen met gegevens voor elke pixel, dus 5.424 x 3616 op de bovenste laag, en 2.712 x 1.808 op de volgende twee pixellagen. Je kunt ook fotograferen met JPEG en beelden produceren met resoluties tot 7.680 x 3.296.

Volledige belichtingsregeling

Programma, diafragma prioriteit, sluitertijd prioriteit en volledig handmatige modi zijn inbegrepen voor volledige controle over het uiterlijk van je foto's. Dit geeft je toegang tot de ISO instellingen van 100-6400 in 1/3 stappen en een sluitertijd van 1/2000 sec tot 30 seconden. Bovendien is er belichtingscompensatie beschikbaar van -3 tot +3 EV.

Automatisch en handmatig scherpstellen

Contrast-detectie autofocus is beschikbaar met 9-punts Select Mode naast de Free Move Mode en Face Detection AF. Ook heeft het objectief zelf een scherpstelring voor handmatige scherpstelling.

Kleurmodi

De camera beschikt over 11 verschillende kleurmodi voor uiteenlopende effecten, waaronder Standaard, Levendig, Neutraal, Portret, Landschap, Cinema, Zonsondergangrood, Gloeilamp, Fluorescentie, Kleurtemperatuur, Flits en Aangepast.

Specificaties
Merk Sigma
Hoogte 87.1 mm
Breedte 161.4 mm
Diepte 67 mm
Gewicht 425 gram
Processor TRUE III
Type camera Compact camera
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 4:3, 16:9
Type sensor APS-C
Cropfactor (x) 1.5
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 29
Formaat sensor (mm) 23.5 x 15
Maximale fotoresolutie (pixels) 5424 x 3616
Autofocuspunten 9
Maximale ISO 6400
Minimale ISO 100
Beelden per seconde 4.4
Langste sluitertijd (sec) 30
Kortste sluitertijd 1/2000 sec
Belichtingscompensatie van -3 tot +3 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 920000
Type display Vast display
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
Maximale brandpuntsafstand (mm) 19
Minimale brandpuntsafstand (mm) 19
Maximale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 282
Minimale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 28
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimale scherpstelafstand (cm) 20
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 58
Videofunctie Nee
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 1
Aansluitingen Micro USB
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma dp1 Quattro of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice