Sigma 90mm f/2.8 DG DN Contemporary Sony E-mount
Sigma 90mm f/2.8 DG DN Contemporary Sony E-mount
639,00

Sigma 90mm f/2.8 DG DN Contemporary Sony E-mount

639,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 213,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 14,22 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 499,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma 90mm f/2.8 DG DN Contemporary Sony E-mount

De Sigma 90mm f/2.8 DG DN Contemporary is een korte telefoto prime met indrukwekkende optische prestaties. Het is zeer geschikt voor portretten en selectieve alledaagse opnamen en biedt een snel f/2.8 diafragma voor het regelen van de scherptediepte en het werken in minder dan ideaal licht. Deze lens bevat een asferisch element en vijf speciale lage dispersie-elementen om een verscheidenheid aan aberraties te beheersen en opmerkelijke scherpte en helderheid te bereiken.

De lens heeft een handmatige diafragmaring en ook een stappenmotor voor snelle en stille AF-prestaties. Een afgerond diafragma met negen lamellen zorgt voor een aangenaam vloeiende bokeh, en de volledig metalen behuizing van de lens is weerbestendig om te werken in slechte omstandigheden.

Specificaties
Merk Sigma
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 55
Diameter/doorsnede 64 mm
Lengte 60 mm
Gewicht 295 gram
Type lens Lichtsterk, Portret, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 90
Maximale brandpuntsafstand (mm) 90
Lenselementen 13
Lensgroepen 11
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.2
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 50
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Bijzonder compact, uitstekend gebouwd en met een zeer goede beeldkwaliteit.”
Beoordeling door Peter de Jong (geplaatst op 23-12-2021)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Voor wat het is, een compact enigszins lichtsterk korte teleobjectief, kan ik niet anders dan het op alle punten met vijf sterren belonen. Het is het meest compacte moderne korte teleobjectief voor full-frame dat ik ooit gebruikt heb. Wanneer je het gebruikt zonder zonnekap of de zonnekap omgedraaid op het objectief zet, dan steekt het slechts ongeveer vijfenhalf centimeter uit de camera! De diameter is slechts ongeveer evenveel. Je moet het zien en voelen om het echt te waarderen. Een uitstekende match voor een compacte camerabody.

De Sigma 90mm f/2.8 ziet er niet alleen mooi uit, alles voelt ook heel degelijk en precies aan. Bajonet, diafragmaring, scherpstelring, schakelaar, zonnekap en zelfs beide lensdekseltjes, alles is mooi afgewerkt en ademt kwaliteit. Een gevoel van kwaliteit dat me doet terugdenken aan de Carl Zeiss objectieven voor Hasselblad filmcamera's van enkele decennia geleden. Echt harstikke mooi gemaakt door Sigma. Wat dat betreft vind ik dit een fraaie productlijn.

Omdat het objectief zo compact is, leunt het een beetje meer op software correctie dan grotere objectieven. Het eindresultaat is echter uitstekend te noemen, en daar gaat het tenslotte om. Meteen vanaf de volle diafragmaopening haarscherpe beelden met een goed contrast. Gelukkig maar, want een maximaal diafragma van f/2.8 is niet bijzonder indrukwekkend. Bij het dichtzetten van het diafragma verbetert de beeldkwaliteit zelfs nog iets, maar dit objectief levert een uitstekende beeldkwaliteit van hoek tot hoek bij elk gekozen diafragma. Wanneer de diafragmaopening heel erg klein wordt, treedt er uiteraard wel onscherpte door diffractie op. Het relatief kleine maximale diafragma vind ik geen probleem, omdat ik bij een korte tele meestal kies voor een wat kleiner diafragma, juist voor wat meer scherptediepte. Je kunt met dit objectief ook vrij dichtbij je onderwerp komen. Een leuke extra.

Automatisch scherpstellen gaat vlot, trefzeker en met een minimum aan geluid. Manueel scherpstellen werkt ook prima. De scherpstelring werkt precies en heeft een prettige weerstand. Ik heb geen punten van kritiek bij dit Sigma 90mm objectief. Ik zou de prijs kunnen noemen, want die is relatief hoog, maar dat zou niet eerlijk zijn, want die prijs past naar mijn mening best goed bij de kwaliteit die je krijgt. Ik weet niet hoe de andere objectieven uit deze I-serie presteren, maar deze 90mm maakt me wel nieuwsgierig. Aan de bouwkwaliteit en de daaraan verbonden prettige beleving bij het gebruik gaat het zeker niet liggen.

Voor wie is dit objectief? Ik denk voor mensen die opzoek zijn naar een zo compact mogelijk kort teleobjectief met een brandpuntsafstand van rond de 85mm. Het is één van de klassieke brandpuntsafstanden. Het is mooi om details (dichtbij of juist veraf) mee vast te leggen en uiteraard leent dit objectief zich ook prima voor (al dan niet candid) portretfotografie. De brandpuntsafstand is niet zo lang dat je van grote afstand bijna schreeuwend (en buiten de ruimte) moet communiceren en toch lang genoeg voor een mooie compressie en onscherpte. Als ook een uitstekende bouwkwaliteit en een diafragmaring voor jou belangrijk zijn, en het design je aanspreekt, dan is dit echt een topper!
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma 90mm f/2.8 DG DN Contemporary Sony E-mount of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice