Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art Sony E
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art Sony E
769,00

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art Sony E

769,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 256,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 16,34 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art Sony E

In 2008 bracht Sigma de SIGMA 50mm F1.4 EX DG HSM uit, het lichtsterke standaardobjectief speciaal voor digitale reflexcamera’s. Destijds waren producten voor kleinbeeldcamera’s nog dominant, maar wij investeerden sterk in het creëren van een nieuwe standaard voor het 50 mm objectief. Het objectief moest speciaal toegesneden zijn op de eigenschappen van digitale camera’s, zoals het corrigeren van de helderheid in de beeldhoeken en het verbeteren van de afbeeldingeigenschappen, niet alleen rond het scherpstelpunt, maar ook in andere delen van het beeldvlak. De ontwikkeling van de digitale reflexcamera heeft in de afgelopen jaren geleid tot een toename in het aantal pixels. Fotografen verlangden daarom naar objectieven met superieure prestaties. In 2012 kondigde Sigma de Art-reeks aan, objectieven die ongekende expressieve prestaties leverden en die geheel voldeden aan de hogere eisen van fotografen. Het eerste objectief in de Art-reeks, de SIGMA 35mm F1.4 DG HSM, leverde ongeëvenaarde prestaties en kreeg uitstekende recensies en sleepte wereldwijd vele prijzen in de wacht. Op basis van alle opgedane inzichten en kennis die aan de basis stonden van onze Art-reeks, kondigen wij nu met gepaste trots een nieuw hoogwaardig standaardobjectief aan voor deze tijd waarin superieure beeldkwaliteit centraal staat.

De Art-reeks levert de hoogst mogelijke artistieke kwaliteit
Sigma heeft alle verwisselbare objectieven in drie productlijnen ingedeeld: Contemporary, Art en Sports, waarbij elke lijn een specifiek concept heeft. De Art-reeks is ontworpen met de nadruk op de allerhoogste optische prestaties en een maximale expressieve kracht. De Art-reeks beantwoordt dankzij de ultieme artistieke eigenschappen aan de hoge eisen die worden gesteld aan landschapsfoto’s, portretten, stillevens, close-ups en ongedwongen snapshots. Deze objectieven zijn uitermate geschikt voor de soort fotografie die de artiest in de fotograaf wakker maakt. Ze zijn ideaal voor studiofotografie, maar bieden net zoveel expressieve kracht bij architectuurfotografie, het fotograferen van de sterrenhemel, onderwateropnamen en vele andere onderwerpen.

Uitzonderlijk hoge resolutie en prachtige onscherpte (bokeh)
Bij ons streven naar de hoogste resolutie in het scherpstelvlak, zijn we een fraaie weergave van de onscherpte (bokeh) vóór en achter het scherpstelvlak niet uit het oog verloren. Aberraties en kleurschifting, die de beeldkwaliteit negatief beïnvloeden, zijn grondig gecorrigeerd. Vanaf de volle opening is de weergavekwaliteit optimaal en zonder onscherpte. Door vignettering te minimaliseren en kleurschifting vóór en achter het scherpstelvlak te voorkomen, is de weergave van de onscherpte uiterst natuurlijk.

Uitstekende correctie van sagittaal coma
Voor een lichtsterk standaardobjectief is een uitstekende beeldkwaliteit vanaf de volle opening heel belangrijk. Zo zorgt een geperst asferisch element voor een uitstekende correctie van sagittaal coma. Hierdoor is het objectief uitermate geschikt voor astrofotografie en het vastleggen van helderheden omdat lichtpunten in de hoeken van het beeldvlak niet overstralen of onscherp worden. Verder is de weergave van de onscherpte bij portretten en interieurfotografie bijzonder fraai.

? Correctie van axiale chromatische aberratie
Voor de correctie van axiale chromatische aberratie, die moeilijk is te onderdrukken, zelfs tijdens het nabewerken van opnamen, hebben wij elementen van SLD-glas (Special Low Dispersion) toegepast. Die zorgen voor een hoge afbeeldingkwaliteit over het gehele scherpstelbereik. Dit objectief levert daardoor uiterst scherpe en contrastrijke opnamen.

Minimale vertekening
Vertekening is niet op te heffen door te diafragmeren. Daarom was het minimaliseren van de vertekening al in de ontwerpfase uiterst belangrijk. Bij de SIGMA 50mm F1.4 DG HSM worden alle glasdelen bij elke instelafstand zodanig gepositioneerd dat de vertekening minimaal is.

Ontworpen voor minimale overstraling en spookbeelden
Om te zorgen voor een ontwerp dat geen moeite heeft met sterk tegenlicht, zijn overstraling en spookbeelden al in een vroeg stadium van de ontwerpfase grondig doorgemeten en geëvalueerd. Sigma’s Super Multi-Layer Coating reduceert overstraling en spookbeelden, en zorgt tevens voor zeer scherpe en contrastrijke opnamen, zelfs bij fel tegenlicht.

Kortste instelafstand van 40 cm
Dit objectief heeft een ‘floating systeem’ dat de afstand tussen de lensgroepen regelt tijdens het scherpstellen. Hierdoor is de verplaatsing van de lensdelen minimaal. De kortste instelafstand bedraagt 40 cm.it.

Hyper Sonic Motor voor ultrasnelle AF
De HSM (Hyper Sonic Motor) zorgt voor een stille en ultrasnelle AF-werking. Dankzij een geoptimaliseerd AF-algoritme, is de AF soepeler. Tevens is altijd een geringe handmatige correctie op de scherpstelling mogelijk door gewoon aan de scherpstelring te draaien (fulltime manual-functie).

Nieuwe insteloptie voor SIGMA USB DOCK
Met het optionele SIGMA USB DOCK en de speciale software SIGMA Optimization Pro, kunt u met behulp van uw computer de firmware van het objectief updaten of de scherpstelling aanpassen.

Accessoires: etui, bloemvormige zonnekap (LH830-02) bijgeleverd.

Specificaties
Merk Sigma
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Diameter/doorsnede 85 mm
Lengte 100 mm
Gewicht 815 gram
Type lens Lichtsterk, Portret, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 50
Maximale brandpuntsafstand (mm) 50
Lenselementen 13
Lensgroepen 8
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.4
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.18
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 40
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type LH830-02
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art Sony E of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice