Sigma 30mm f/1.4 DC HSM Art Sony A
Sigma 30mm f/1.4 DC HSM Art Sony A
519,00

Sigma 30mm f/1.4 DC HSM Art Sony A

519,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 173,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 11,55 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma 30mm f/1.4 DC HSM Art Sony A

De Sigma 30mm f/1.4 DC HSM is een lichtsterk standaardobjectief voor APS-C camera's. Het heeft een beeldhoek die overeenkomt met die van een 45 mm-objectief op een kleinbeeld- of full frame-camera*. Dit objectief is ideaal voor artistieke fotografie op een digitale systeem- of reflexcamera met een APS-C-sensor. De volle opening van f/1.4 en de beeldhoek die sterk lijkt op die van het menselijk oog, maken dit objectief ideaal voor allerlei uiteenlopende expressieve fotografische mogelijkheden.

De Sigma 30mm f/1.4 DC HSM heeft een geavanceerd optisch ontwerp en hypermoderne technologie. Daardoor levert dit lichtsterke standaardobjectief voor APS-C de best denkbare beeldkwaliteit die de Art-reeks eer aandoet. Je kunt spelen met de geringe scherptediepte en de fraaie onscherpte (bokeh) voor snapshots, portretten, landschappen en allerlei andere fotografische stijlen.

*De beeldhoek is afhankelijk van de camera waarop het objectief wordt gebruikt

Accessoires: Etui, zonnekap (LH686-01) bijgeleverd.

De Art-reeks levert de hoogst mogelijke artistieke kwaliteit

Sigma heeft alle verwisselbare objectieven in drie productklassen ingedeeld: Contemporary, Art en Sports. De Art-reeks is ontworpen met de nadruk op de allerhoogste optische prestaties en een maximale expressieve kracht. Dankzij de sterke nadruk op artistieke eigenschappen, voldoen objectieven uit de Art-reeks aan de verwachtingen van fotografen die meer waarde hechten aan een creatieve en dramatische weergave dan aan compactheid en veelzijdigheid. Behalve voor landschappen, portretten, stillevens, close-ups en ongedwongen snapshots, zijn deze objectieven uitermate geschikt voor de soort fotografie die de artiest in de fotograaf wakker maakt. Ze zijn ideaal voor studiofotografie, maar bieden net zoveel expressieve kracht bij architectuurfotografie, het fotograferen van de sterrenhemel, onderwateropnamen en vele andere onderwerpen.

Lichtsterk f/1.4-standaardobjectief

De geringe scherptediepte bij f/1.4 en de beeldhoek die sterk lijkt op die van het menselijk oog, maken dit objectief ideaal voor allerlei uiteenlopende expressieve fotografische mogelijkheden. Het heldere zoekerbeeld maakt scherpstellen en het bepalen van de compositie gemakkelijk.

Uitzonderlijke beeldkwaliteit voor een betere fotografische expressie

De comfortabele beeldhoek van een standaardobjectief is een uitdaging voor de expressie van de fotograaf. De Sigma 30mm f/1.4 DC HSM levert uitstekende optische prestaties en de allerbeste expressieve kwaliteiten op alle scherpstelafstanden. De gelijkmatige prestaties over het gehele beeldveld zorgen voor een minimale beeldveldwelving en voorkomen dat de beeldkwaliteit in de hoeken afneemt. Het gebruik van een tweezijdig asferisch lensdeel minimaliseert sferische aberratie, astigmatisme en coma. Coma van puntlichtbronnen aan de rand van het beeldveld is minimaal. Bij de grotere openingen ontstaat een fraai afgeronde onscherpte (bokeh).

Ingebouwd Rear Focus-systeem

Dit objectief heeft een rear focus-systeem dat variatie in de aberratie door de scherpstelafstand voorkomt. Daardoor is de beeldkwaliteit over het hele beeldveld optimaal. De vatting verandert niet in lengte, wat de balans en de stabiliteit voor de fotograaf verbetert. Omdat de frontlens niet draait, is het gebruik van polarisatiefilters bijzonder comfortabel.

Ontwerp zonder overstraling en spookbeelden

Om te zorgen voor een ontwerp dat bestand is tegen sterk tegenlicht, zijn overstraling en spookbeelden al in een vroeg stadium van de ontwerpfase grondig doorgemeten. Sigma’s Super Multi-Layer Coating reduceert overstraling en spookbeelden, en zorgt tevens voor scherpe, contrastrijke opnamen, zelfs bij fel tegenlicht.

Overige eigenschappen

Hyper Sonic Motor
De Hyper Sonic Motor (HSM) stelt enorm snel en geruisloos scherp. Dankzij een verbeterd AF-algoritme, verloopt het scherpstellen soepeler. Een handmatige correctie op de scherpstelling is altijd mogelijk door aan de scherpstelring te draaien (full-time manual focus).

Afgeronde diafragmaopening
Het diafragma heeft 9 lamellen die bij grote diafragmaopeningen voor een aantrekkelijke ronde onscherpte (bokeh) zorgen.

Ontwerpconcept
Deze productlijn heeft rubber in het bevestigingsdeel van de bijgeleverde zonnekap. Voor een betere hanteerbaarheid is het ontwerp van de zonnekap en de AF/MF-schakelaar verbeterd. Om de hoogste nauwkeurigheid van ons product te garanderen, zijn alle inwendige delen van metaal gemaakt of van het nieuwe composietmateriaal TSC (Thermisch Stabiel Composiet) dat veel op metaal lijkt.

Metalen bajonetvatting
Het objectief heeft een metalen vatting die extreem nauwkeurig en duurzaam is. Het oppervlak heeft een speciale behandeling ondergaan om het sterker en slijtvaster te maken, waardoor de vatting een bijzonder lange levensduur heeft.


Specificaties

 • Lenselementen: 9
 • Lensgroepen: 8
 • Aantal diafragmalamellen: 9
 • Kleinste diafragma: 16
 • Grootste diafragma: 1.4
 • Kortste instelafstand (cm): 30
 • Maximale vergroting: 1:6.8
 • Filtermaat: 62
 • Diameter (mm): 74.2
 • Lengte (mm): 63.3
 • Gewicht (g): 435
 • Zonnekap: Ja
 • Statiefgondel: Nee
 • Etui: Ja
 • Converter: Nee
Specificaties
Merk Sigma
Lensmount Sony Reflex (A-mount)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 62
Diameter/doorsnede 74 mm
Lengte 63 mm
Gewicht 435 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 30
Maximale brandpuntsafstand (mm) 30
Lenselementen 9
Lensgroepen 8
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.4
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.15
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 30
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type LH686-01
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma 30mm f/1.4 DC HSM Art Sony A of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice