Sigma 19mm f/2.8 DN Art Micro 4/3 - Zilver
Sigma 19mm f/2.8 DN Art Micro 4/3 - Zilver
149,00

Sigma 19mm f/2.8 DN Art Micro 4/3 - Zilver

149,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma 19mm f/2.8 DN Art Micro 4/3 - Zilver

Sigma 19/2.8 DN ART Micro FT - Zilver

Spiegelloze systeemcamera’s hebben zich op een geheel eigen wijze ontwikkeld. Ze zijn compact van afmetingen en heel divers van vormgeving. Om een objectiefsysteem te maken dat past bij deze nieuwe generatie camera’s en die een vormgeving heeft die daarbij aansluit, heeft Sigma een reeks hoogwaardige teleobjectieven ontwikkeld. Deze reeks heeft een originele en innovatieve vormgeving die er eleganter en verfijnder uitziet dan ooit tevoren.

Om de prestaties van spiegelloze systeemcamera’s optimaal te benutten, heeft Sigma geavanceerde optische technologie toegepast die een expressieve weergaver biedt die past bij Sigma’s Art-reeks. Dankzij de natuurlijke perspectief die een kort teleobjectief biedt en de geringe scherptediepte, kunt u met dit objectief details van een onderwerp vastleggen. Dit objectief is dankzij zijn ruime beeldhoek ideaal voor ongedwongen snapshots en fotografie binnenshuis.

Accessoires: Etui, zonnekap (LH520-03) bijgeleverd.

1. Onze Art-reeks levert de hoogst mogelijke artistieke kwaliteit

Sigma heeft alle verwisselbare objectieven in drie productklassen ingedeeld: Contemporary, Art en Sports. De Art-reeks is ontworpen met de nadruk op de allerhoogste optische prestaties en een maximale expressieve kracht. Dankzij de sterke nadruk op artistieke eigenschappen, voldoen objectieven uit de Art-reeks aan de verwachtingen van fotografen die meer waarde hechten aan een creatieve en dramatische weergave dan aan compactheid en veelzijdigheid. Behalve voor landschappen, portretten, stillevens, close-ups en ongedwongen snapshots, zijn deze objectieven uitermate geschikt voor de soort fotografie die de artiest in de fotograaf wakker maakt. Ze zijn ideaal voor studiofotografie, maar bieden net zoveel expressieve kracht bij architectuurfotografie, het fotograferen van de sterrenhemel, onderwateropnamen en bij vele andere onderwerpen.

2. Groothoekobjectief voor spiegelloze systeemcamera’s

Dit hoogwaardige groothoekobjectief heeft een beeldhoek die op een Micro 4/3-camera overeenkomt met 38 mm en met 28,5 mm op een camera met Sony E-vatting (omgerekend naar kleinbeeld/full frame). Dit uiterst veelzijige objectief is dankzij zijn ruime beeldhoek ideaal voor ongedwongen snapshots en fotografie binnenshuis. De huidige reeks hoogwaardige Art-objectieven voor spiegelloze systeemcamera’s met verwisselbare objectieven bestaat nu uit dit groothoekobjectief SIGMA 19mm 1:2.8 DN, het standaardobjectief SIGMA 30mm 1:2.8 DN en het korte teleobjectief SIGMA 60mm 1:2.8 DN.
3. Superieure optische prestaties en functionaliteit.
Sigma’s oorspronkelijke innovatie is nu eleganter en verfijnder dan ooit. De eenvoudige vorm van de scherpstelring, allerlei texturen die elk deel van het objectief kenmerken, het gebruik van metaal voor bijna alle onderdelen aan de buitenzijde van het objectief, de geïntegreerde zonnekap; al deze elementen zorgen voor een objectiefontwerp dat ideaal past bij spiegelloze systeemcamera’s met verwisselbare objectieven. Daarnaast is er een keuze tussen een zwarte en een zilverkleurige uitvoering. U kiest het objectief dat het best bij uw camera past.
4. Uitzonderlijke beeldkwaliteit
Dit objectief heeft drie geperste glazen asferische lenzen. Die zorgen voor een uitmuntende correctie van vertekening en beeldveldwelving. De interne scherpstelling corrigeert fluctuaties in de aberratie, waardoor de beeldkwaliteit ongeacht de scherpstelafstand optimaal is.
5. Telecentrisch ontwerp
Het superieure telecentrische optisch ontwerp verbetert de weergavekwaliteit over het gehele beeldveld.
6. Lineaire AF-motor
Dit objectief heeft een lineaire AF-motor die de lenseenheid rechtstreeks beweegt, zonder tandwielen en andere mechanische onderdelen. Dit systeem zorgt voor een nauwkeurige en stille scherpstelling, waardoor dit objectief behalve voor fotografie ook uitermate geschikt is voor video-opnamen.
Overige eigenschappen
Afgeronde diafragmaopening
Het diafragma heeft 7 lamellen die een afgeronde opening vormen. Dit zorgt bij grote diafragmaopeningen voor een aantrekkelijke ronde onscherpte (bokeh).
Metalen bajonetvatting
Het objectief heeft een metalen vatting die extreem nauwkeurig en duurzaam is. Het oppervlak heeft een speciale behandeling ondergaan om het sterker en slijtvaster te maken, waardoor de vatting een bijzonder lange levensduur heeft.
Evaluatie met Sigma’s eigen MTF-meetsysteem A1

Tot nu toe maten we objectiefprestaties met een MTF-meetsysteem (Modulation Transfer Function) dat was voorzien van conventionele sensoren. We hebben nu ons eigen MTF-meetsysteem ontwikkeld (A1) dat gebruik maakt van een drielaags Foveon-sensor met 46 megapixel. Zelfs hoogfrequente details die tot nu toe niet waren te detecteren, zijn nu voor onze kwaliteitscontrole te gebruiken. De SIGMA 19mm 1:2.8 DN wordt met dit A1-systeem getest voordat hij de fabriek verlaat.


Specificaties
 • Lenselementen: 8
 • Lensgroepen: 6
 • Aantal diafragmalamellen: 7
 • Kleinste diafragma: 22
 • Grootste diafragma: 2.8
 • Kortste instelafstand (cm): 20
 • Maximale vergroting: 1:7.4
 • Filtermaat: 46
 • Diameter (mm): 60.8
 • Lengte (mm): 45.7
 • Gewicht (g): n.n.b.
 • Zonnekap: Ja
 • Statiefgondel: Nee
 • Etui: Nee
 • Converter: Nee
Specificaties
Merk Sigma
Lensmount Micro Four Thirds (MFT)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 46
Diameter/doorsnede 61 mm
Lengte 46 mm
Gewicht 160 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 19
Maximale brandpuntsafstand (mm) 19
Lenselementen 8
Lensgroepen 6
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 20
Geschikt voor type sensor Micro Four Thirds
Productbeoordelingen
1 reviews
“Goedkoop en goed, ideaal voor portretten”
Beoordeling door Tinus (geplaatst op 04-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Goedkoop en goed, ideaal voor portretten.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma 19mm f/2.8 DN Art Micro 4/3 - Zilver of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice