Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary Nikon
Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary Nikon
859,00

Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary Nikon

859,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary Nikon

Sigma 100-400/5-6.3 DG OS HSM Contemporary - Nikon

De Sigma 100-400/5-6.3 DG OS HSM Contemporary is een relatief lichte en compacte telezoom met een compromisloze beeldkwaliteit en uitstekende eigenschappen zoals een effectieve optische beeldstabilisatie, een snelle HSM scherpstelling en een minimum instelafstand van slechts 160 cm. Dit is de versie voor Nikon F.

De Sigma 100-400 is opvallend compact en licht voor een objectief met een dergelijk telebereik. Hiermee wordt het nadeel van conventionele ultratelelenzen - groot en zwaar - voor een groot deel opgelost. Ondanks de bescheiden afmetingen beschikt deze lens over de robuuste bouw die je nodig hebt tijdens het fotograferen van vogels en wildlife in de vrije natuur. De duurzame, messing lensvatting is van een rubber afdichting voorzien om stof en spatwater tegen te houden.

Door de toepassing van een bijzonder optisch ontwerp met vier elementen van Special Low Dispersion (SLD) glas en geavanceerde coatings is de beeldkwaliteit hoog over het gehele zoombereik. Beeldfouten zoals lichtafval, chromatische aberratie, nevenbeelden en overstraling worden geminimaliseerd. De HSM beeldstabilisatie is vernieuwd waardoor hij nog sneller en nauwkeuriger werkt. Door de minimum instelafstand van slechts 160 cm kun je indrukwekkende close-ups maken van bijvoorbeeld vlinders. Omdat je vanaf een grotere afstand kunt fotograferen zal de vlinder niet opgeschrikt worden

Push/pull zoom

De Sigma 100-400 heeft een bijzonder zoomsysteem, waarbij een push/pull systeem naast het reguliere draaizoomsysteem kan worden gebruikt. Je kunt de zoom extra snel instellen door het bedienen van dit systeem, waarbij je de voorkant van de lens naar voren of achteren trekt.

Extra's

Met de optioneel verkrijgbare USB Dock kun je de lens fine-tunen en van nieuwe firmware voorzien. De lens is compatibel met de MC-11 Mount converter, de unieke adapter waarmee je een lens met Sigma SA- of Canon EF-vatting kunt gebruiken op Sony E-camera's, zoals de A7-modellen. Sigma biedt met de Mount Conversion Service zelfs de mogelijkheid om je geliefde lens naar een andere vatting om te bouwen. De Sigma 100-400/5-6.3 DG OS HSM Contemporary is leverbaar voor Canon EF, Nikon F en Sigma SA.

Specificaties
Merk Sigma
Lensmount Nikon Reflex (F)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 86 mm
Lengte 182 mm
Gewicht 1160 gram
Type lens Super tele, Tele
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 100
Maximale brandpuntsafstand (mm) 400
Lenselementen 21
Lensgroepen 15
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 5
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 6.3
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.26
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 160
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type LH770-04
Productbeoordelingen
1 reviews
“Deze mooie lichte, scherpe lens is uitermate geschikt om mee te nemen op reis”
Beoordeling door Ton (geplaatst op 03-06-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Deze mooie lichte, scherpe lens is uitermate geschikt om mee te nemen op reis. Met zijn gewicht van net 1100 gram en de lengte van een 70-200 is die erg praktisch, daarnaast is die overall inzetbaar, sport, natuur, vogels en wildlife. Maar ook prima voor portretfoto's geschikt. Daarnaast is deze lens superscherp en nagenoeg vrij van lensfouten.F5-F6.3 lichtsterkte is wat minder maar voor die prijs zeker een TOP lens.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary Nikon of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice

Blogs over Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary Nikon

Door Maarten Kuiper op 1 juli 2018

Daar stond ik dan voor mijn kastje met fotografiespullen en het idee om naar Cuba en Costa Rica af te reizen. Vier weken weg uit Nederland, weg van de winter, weg van het werk. Goed uitrusten en natuurlijk fotograferen! Maar wat neem ik mee? Mijn cam...

Lees meer