Shure VP83 Lenshopper Microfoon
Shure VP83 Lenshopper Microfoon
259,00

Shure VP83 Lenshopper Microfoon

259,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 86,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 5,76 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Shure VP83 Lenshopper Microfoon

Upgrade de onboard microfoon van je camera naar de Shure VP83 LensHopper camera-mount shotgun microfoon voor beter geluid, minder ruis en meer gerichte richtingsgevoeligheid. Zijn lange batterijduur, 3-traps versterkingsschakelaar en selecteerbare bas roll-off maken hem zeer geschikt voor mobiele journalisten, vloggers en run-and-gun shooters.

Met zijn compacte, robuuste metalen constructie en lichte gewicht is de VP83 een betrouwbare partner voor je draagbare video-installatie. Zijn geïntegreerde shockmount bevestig je direct aan je camera of statief en verhindert camerageluiden en trillingen die door een statief worden doorgegeven. Om geluid van lichte wind te verminderen is de VP83 uitgerust met een schuimrubberen windscherm. Aan de VP83 is een opgerolde 3,5 mm TRS kabel bevestigd, zodat je nooit de kabel mist die je nodig hebt als je de microfoon inderhaast aan je camera koppelt.

Gericht Pickup Patroon

De omnidirectionele microfoons in de meeste camera's vangen geluid uit alle richtingen op, waardoor er te veel sfeer en ruis ontstaat. De VP83 gebruikt een supercardioïde/lobar polair patroon om zich te concentreren op geluid vóór de microfoon, terwijl delen van geluid van opzij en van achteren worden gedempt. Het gevoelige condensatorkapsel en de ruisarme elektronica produceren gedetailleerder geluid en minder ruis dan traditionele microfoons die in camera's zijn ingebouwd.

Eenvoudige aansluiting op de camera

Een opgerolde kabel is permanent aan de VP83 bevestigd voor een efficiënte aansluiting op je camera zonder handmatig kabelbeheer. De 3,5 mm TRS stekker van de kabel is in dual mono bedraad, waardoor het microfoon signaal identiek aan beide ingangskanalen van je camera of draagbare recorder wordt geleverd.

Lange levensduur van de batterij

Een enkele AA alkalinebatterij voorziet de VP83 van stroom voor maximaal 130 uur bedrijfstijd. De power/batterij LED brandt rood om te waarschuwen voor een bijna lege batterij. Er blijft ongeveer 13 uur werktijd over als de batterij-indicator oplicht. Om de batterij te sparen tijdens perioden van inactiviteit kun je de microfoon met de aan/uit-schakelaar uitschakelen of de batterij uit het batterijvak halen. Je kunt ook NiMH of lithium AA batterijen gebruiken.

Bass Roll-Off

Verkeer en ventilatiesystemen kunnen een opeenhoping van laagfrequent geluid veroorzaken dat de verstaanbaarheid van je audio vermindert. Als je met dergelijke factoren te maken hebt, activeer dan het low-cut filter om lage frequenties af te buigen zonder de integriteit van midden- en hoge frequenties aan te tasten.

3-traps versterkingsschakelaar

Optimale opnameniveaus zijn cruciaal om vervorming te voorkomen en ruis te verminderen. De VP83 heeft een 3-traps versterkingsschakelaar voor veel voorkomende scenario's. De 0 dB instelling wordt aanbevolen voor het opnemen van geluiden die iets luider zijn dan normale spraakniveaus. Gebruik de -10 dB optie om vervorming van luide bronnen zoals concerten of sportevenementen te voorkomen. Schakel over naar de +20 dB stand voor rustige bronnen of typische spraakniveaus.

Geïntegreerde schokdemper voorkomt trillingen

De VP83 maakt gebruik van een geïntegreerde Rycote Lyre shockmount om de microfoon te isoleren van trillingen en mechanische/handelingsgeluiden. De onderkant van de shockmount is voorzien van een cameraschoenbevestiging met 1/4"-20 schroefdraad, voor een eenvoudige bevestiging aan je camera of een statief (apart verkrijgbaar).

Windscherm vermindert windgeruis

Het schuimrubberen windscherm op de VP83 is ontworpen om ongewenst windgeruis van briesjes, ventilatoren en airconditioners te verminderen. Voor maximale vermindering van windruis in buitenomgevingen kun je een harig windscherm aanschaffen.

Duurzame metalen constructie

De gegoten aluminium behuizing van de VP83 biedt een duurzaam, robuust frame voor intensief gebruik in allerlei omgevingen. Hij biedt ook verbeterde RF immuniteit om ongewenste audio artefacten van mobiele en RF apparaten te verminderen.

Specificaties
Merk Shure
Type microfoon On-camera microfoon
Microfoon opname Mono
Opnamepatroon Shotgun/Lobar
Impedantie (Ω) 171
Frequentiebereik 50 Hz - 20 kHz
Draadloos Nee
Aansluitingen 3.5mm Microfoon
Hoogte 82.8 mm
Breedte 43.2 mm
Diepte 149.9 mm
Gewicht 133.25 gram
Model Accu AA batterijen
Aantal audio uitgangen 1
Geschikt voor vloggen Ja
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Shure VP83 Lenshopper Microfoon of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice