Samyang 85mm T1.5 VDSLR II Sony E
Samyang 85mm T1.5 VDSLR II Sony E
421,00

Samyang 85mm T1.5 VDSLR II Sony E

421,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 140,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 9,37 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 85mm T1.5 VDSLR II Sony E

Samyang 85mm T1.5 AS UMC - lichtsterk cinema objectief met super zachte achtergrond


Dit Samyang 85mm T1,5 objectief is geoptimaliseerd voor filmen maar kun je ook perfect gebruiken voor fotografie. Deze lichtsterke lens is geschikt voor fullframe camera's en heeft een prachtige bokeh; de achtergrond tekent mooi en kun je op een makkelijke manier wazig krijgen.


Filmobjectief met tandring

Deze Samyang 85mm T1.5 lens is voorzien van een tandwiel op de behuizing; het tandwiel van een follow-focus systeem sluit hier perfect op aan. Zo kun je het objectief uiterst nauwkeurig bedienen zonder het aan te raken. Stel super eenvoudig, zeer geleidelijk scherp, zonder horten en stoten. Het scherpstellen gaat geruisloos en ook het bedienen van de diafragmaring gaat precies zoals het moet. Soepel, geleidelijk, met hoge precisie en zonder storende bijgeluiden.


T-stops i.p.v. F stops bij dit film objectief

De Samyang 85mm T/1.5 heeft een "T" ter aanduiding van het diafragma, daar waar je zeer waarschijnlijk een "F" gewend bent. Het enige verschil is dat men een F-waarde verkrijgt na een berekening, (verhouding tussen brandpunt en lensdiameter) bij de T-waarde is er gemeten en krijg je dus een veel nauwkeurigere waarde. De T-waarde komt meer overeen met de daadwerkelijke lichthoeveelheid, handig voor de cinematograaf. Blijft de T-waarde gelijk, dan zal ook de exacte hoeveelheid licht gelijk blijven, je hoeft geen aanpassingen van de instellingen te doen. Ideaal als je wisselt van objectief tijdens je filmproductie, het spaart tijd en zorgt voor een consistente output van je footage.


Filmen met een traploos diafragma

We zijn er nog niet, als videograaf wordt je nog meer verwend. Het diafragma regel je niet in stappen zoals bij een traditioneel objectief, maar de regeling gaat geheel traploos. Je kunt dus probleemloos diafragmeren tijdens het filmen. Onder lastige, wisselende lichtomstandigheden zie je dus niet de hinderlijke stops die je lichtintensiteit met sprongen beïnvloed. Je kunt het licht in één take knijpen of versterken, met een geleidelijke verandering van de helderheid.


Gering telebereik met schitterende bokeh

Met dit lichtsterke objectief fotografeer je de mooiste portretten met prachtige, zachte achtergrond; de bokeh is van hoge kwaliteit. Stel scherp vanaf 100cm, profiteer van het grote maximale diafragma van F1.5 en isoleer onderwerpen van de achtergrond. Door de lens zo dichtmogelijk op je onderwerp te drukken en te zorgen voor dat je de achtergrond op afstand houdt, krijg je deze al gauw met een zachte waas in beeld. Deze kenmerken maken dit een goede lens voor veelzijdig en allround gebruik.
Denk aan natuurfotografie, journalistieke fotografie maar ook aan theater- of sportfotografie. Door de enorme lichtsterkte is de lens geschikt voor interieurfotografie en zelfs fotograferen tijdens de schemering. Fotografeer je spelend kind binnenshuis: met F1.5 hoef je niet snel te flitsen of een hoge ISO waarde te gebruiken en creëer je een mooie, onscherpe achtergrond, zonder storende elementen die de aandacht van het onderwerp afleiden!


Kenmerken
 • Ook geschikt voor een fullframe sensor
 • Speciaal ontworpen voor filmdoeleinden
 • Traploos en geruisloos diafragma
 • Compatibel met follow-focus-systemen
 • Zeer lichtsterk
 • Handmatige, geruisloze scherpstelling en diafragmaring
 • Zachte bokeh
 • Voorzien van UMC coating
 • Minimale scherpstelafstand van 100 centimeter
 • Inclusief zonnekap en etui
Specificaties
 • Kortste scherpstelafstand 100cm
 • Maximaal diafragma F1.5
 • Minimaal diafragma F22.0
 • Filtermaat 72mm
 • Gewicht 577g
Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Diameter/doorsnede 78 mm
Lengte 80 mm
Gewicht 640 gram
Type lens Cine
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 85
Maximale brandpuntsafstand (mm) 85
Lenselementen 9
Lensgroepen 7
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.5
Maximale T-stop 1.5
Minimale T-stop 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 110
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Het is gewoon goed”
Beoordeling door Pedro (geplaatst op 02-02-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het is gewoon goed. Scherpstellen gaat op een systeemcamera sowieso prima.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 85mm T1.5 VDSLR II Sony E of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice