Fotopapier

Sorteer

17 producten

17 producten

Filteren

Fotopapier

De meeste beginnende fotografie-enthousiastelingen letten niet op de kwaliteit van het fotopapier tijdens het aankoopproces. Het fotopapier moet je werk complimenteren. Doe je dit niet, dan krijg je desondanks je mooie opnames, lelijke prints. Dit zien we nog te vaak gebeuren. De belangrijkste reden hiervoor is het gebrek aan kennis. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten bij het aanschaffen van fotopapier.

Het kopen van fotopapier

De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen voordat je fotopapier koopt, is wat voor soort look and feel wil je creëren? Het uiterlijk en de sfeer van de foto worden deels bepaald door de oppervlakteafwerking van het fotopapier. Er zijn een aantal verschillende soorten fotopapier om uit te kiezen. Wij hebben ze opgedeeld in 4 groepen: glanzend, semi-glanzend, mat, en klassiek. Als het gaat om fotopapier, hebben de meeste fotografen de neiging om te kiezen voor glanzend fotopapier. Zoals de naam al doet vermoeden, zal glanzend fotopapier resulteren in prints die het licht sneller reflecteren. Mat is een andere populaire afwerking. Een matte afwerking biedt meestal een geweldig contrast van donkere en lichtere kleuren. Bovendien laten ze meer detail zien dan glanzend fotopapier. Halfglanzend fotopapier is de brug tussen glanzende en mat fotopapier. Tot slot, klassiek fotopapier resulteert vaak in kunstzinnige afdrukken. Ze hebben de neiging het uiterlijk van schilderijen na te bootsen. De kleuren zijn anders maar helder.

Kleur van het fotopapier

Je doet er goed aan om ook rekening te houden met de witheid van het papier tijdens de aanschaf. Het probleem met kunstmatig wit fotopapier is dat ze er geweldig uitzien wanneer ze uit je printer komen. Echter naar loop van tijd beginnen de eerste kleurafwijkingen zichtbaar te worden. Zo zal een kunstmatig wit geworden fotopapier na enige tijd geel. De beste manieren en simpelste manier om dit te controleren, is om te kijken of het fotopapier aan beide zijden net zo wit is.