Panasonic Leica DG Elmarit 200mm f/2.8 Power OIS
Panasonic Leica DG Elmarit 200mm f/2.8 Power OIS
2.499,00

Panasonic Leica DG Elmarit 200mm f/2.8 Power OIS

2.499,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 833,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 55,60 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 1.549,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Panasonic Leica DG Elmarit 200mm f/2.8 Power OIS

Panasonic DG Elmarit 200mm f/2.8 Power O.I.S

Een hoogwaardige tele inclusief 1.4 extender

De Panasonic Leica DG Elmarit 200/2.8 Power O.I.S., zoals zijn volledige naam luidt, is een extreem hoogwaardige prime telelens voor systeemcamera's met Micro Four Thirds-mount. De lens beschikt naast een perfecte beeldkwaliteit over een weerbestendige afwerking, een ultrasnelle autofocus en een krachtige beeldstabilisatie. Bijzonder is ook de meegeleverde 1.4 extender waarmee de brandpuntsafstand wordt vergroot tot 280mm.

Perfecte beeldkwaliteit

De Leica 200/2.8 beschikt over een hoogwaardig optisch ontwerp met 15 elementen in 13 groepen, en twee Ultra Extra Low Dispersion (UED) elementen, waardoor er een hoge beeldscherpte van hoek tot hoek ontstaat. De beelden vertonen een prachtig contrast, en beeldfouten zoals chromatische aberratie, lichtafval en vertekening zijn effectief gecorrigeerd. Omgerekend naar full frame is de brandpuntafstand 400mm, ideaal voor onder meer sport- en natuurfotografie. Door de minimale instelafstand van 115cm kun je mooie close-ups maken.

Krachtige beeldstabilisatie

Door de relatief hoge lichtsterkte van F2.8 en de krachtige Power O.I.S-stabilisatie kun je in veel omstandigheden gebruik maken van het sfeervolle licht, zonder een statief of flitser te hoeven gebruiken. Bij gebruik op een Panasonic G-camera met Dual IS (2.0) wordt de stabilisatie van de lens met die van de camera gecombineerd waardoor de beeldstabilisatie nog beter presteert.

Ultrasnelle autofocus

De autofocus wordt aangestuurd door een triple linear motoraandrijving met een snelheid van maar liefst 240 fps, waardoor de afstand niet alleen razendsnel maar ook exact en nagenoeg geruisloos wordt ingesteld. Via de Focus Limiter-schakelaar kun je het instelbereik beperken tot 3m tot oneindig. De autofocus werkt ook perfect bij het maken van filmopnamen, de afstand wordt schokvrij ingesteld. Dat geldt ook voor het diafragma dat met een microstep-motor wordt aangedreven waardoor de de lensopening snel en geruisloos aangepast wordt tijdens het filmen.

Weerbestendig

Je kunt de Elmarit 200/2.8 ook gebruiken in een stoffige of vochtige omgeving, want Panasonic heeft de lens van een degelijke behuizing van magnesiumlegering voorzien met afdichtingen tegen stof, zand en spatwater. De lens is ontworpen om lage temperaturen tot minimaal -10º C te doorstaan. Je kunt deze lens dus probleemloos gebruiken tijdens een regenbui of een sneeuw- of zandstorm!

Inclusief 1.4x extender

Panasonic is zo aardig om meteen een teleconverter, oftewel extender mee te leveren. Door gebruik van deze DMW-TC14 1.4x teleconverter beschik je over een 280/4.0 tele, omgerekend naar full frame is dat 560/4.0, een perfect brandpunt voor het fotograferen (en filmen) van vogels, sport en wildlife. De lens is ook compatibel met de optionele DMW-TC20 2x converter, waardoor je zelfs tot omgerekend 800mm komt!

Specificaties
Merk Panasonic
Lensmount Micro Four Thirds (MFT)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 88 mm
Lengte 174 mm
Gewicht 1245 gram
Type lens Lichtsterk, Tele
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 200
Maximale brandpuntsafstand (mm) 200
Lenselementen 15
Lensgroepen 13
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.2
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 115
Geschikt voor type sensor Micro Four Thirds
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Panasonic Leica DG Elmarit 200mm f/2.8 Power OIS of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice