Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PRO
Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PRO
1.299,00

Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PRO

1.299,00

Niet meer leverbaar

Of 433,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 28,90 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 899,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PRO

Olympus ED 45mm f/1.2 PRO - Extreem lichtsterke portretlens

De Olympus M.Zuiko Digital ED 45/1.2 Pro is een professionele en extreem lichtsterke portretlens voor gebruik op camera's met Micro Four Thirds-mount. Door de hoge lichtsterkte en dito beeldkwaliteit is dit een objectief waarmee je ook bij zeer weinig licht mooie portretfoto's met een extreem kleine scherptediepte kunt maken.

F1.2 Pro serie

Op een MFT-camera werkt de ED 45/1.2 Pro als een 90mm op een 35mm sensor, een perfect brandpunt voor portretten. De lens is onderdeel van de M.Zuiko F1.2 Pro-serie, die naast deze lens uit de 25/1.2 Pro en de 17/1.2 Pro bestaat. Een prima set hoogwaardige en lichtsterke primes voor reportage- en portretfotografie. Deze lenzen hebben alle een laag gewicht en een klein formaat. De F1.2-lenzen zijn uitgerust met een geavanceerde Z Nano-coating die reflecties effectief bestrijdt.

Olympus had bij het ontwerp van de ED 45/1.2 Pro naast de beeldkwaliteit vooral een mooie bokeh als uitgangspunt, ideaal voor portret- en trouwfotografen. Door toepassing van een aantal bijzondere technieken is de bokeh vergelijkbaar met de prachtige 'feathered' bokeh die we van klassieke lenzen uit de tijd van de analoge fotografie kennen.

Professionele kenmerken

De ED 45/1.2 Pro is net als de andere lenzen in de F1.2 Pro-serie ontworpen met de professionele fotograaf in gedachten. De lens heeft niet alleen een robuuste behuizing van magnesiumlegering en een weer-, stof- en vorstbestendige afwerking, er zijn ook diverse handige functies. Zoals de scherpstelring die aan de voorzijde is geplaatst waardoor je altijd gemakkelijk scherp kunt stellen, ook bij gebruik van de grote grip van de OM-D E-M1. Je schakelt snel over van AF naar MF als je de ring naar de camera trekt.

Snelle en stille autofocus

Olympus heeft de lens voorzien van MSC- (Movie and Still Compatible) AF waardoor de scherpstelling zelfs bij de grootste lensopening niet alleen snel en exact maar ook superstil wordt ingesteld. Dat is uiteraard heel gunstig tijdens het fotograferen van een trouwplechtigheid maar ook als je filmopnamen wilt maken. Er zijn geen beperkingen wat betreft AF-punten omdat de On-Chip AF van alle (actuele) OM-D en PEN-camera's wordt gebruikt.

Specificaties
Merk Olympus
Lensmount Micro Four Thirds (MFT)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 62
Diameter/doorsnede 70 mm
Lengte 85 mm
Gewicht 410 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 45
Maximale brandpuntsafstand (mm) 45
Lenselementen 14
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.2
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.2
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.1
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 50
Geschikt voor type sensor Micro Four Thirds
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type LH-66B
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PRO of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice