Meopta MeoStar B1 8X56
Meopta MeoStar B1 8X56
949,00

Meopta MeoStar B1 8X56

949,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Meopta MeoStar B1 8X56

De MeoStar B1 8x56 verrekijker is dé Meopta kijker voor gebruik in de schemering


Kijk je graag naar wildlife in de schemering of ben je een vogelaar die graag naar de vroegste vogels kijkt? De Meostar 8x56 heeft met het grote 56mm front objectief een gigantische lichtopbrengst. Met een uittredepupil van 7mm blijf je detail zien als het donkerder wordt en profiteer je van een perfecte kleurweergave in de schemer.


De Meostar B1 8x56 verrekijker heeft alle Meopta kwaliteit in huis

Natuurlijk beschikt ook deze lichtsterke 8x56 kijker over alle eigenschappen die je mag verwachten van een goede verrekijker uit huize Meopta.
De kijker is zeer robuust, waterdicht, stikstof gevuld, voorzien van rubber armor protectie en heeft een prettige bediening en handligging.
De nodige coatings zorgen voor een uitstekende lichttransmissie en beschermen je lenzen tegen beschadiging. En zoals we gewend zijn van Meopta: ook deze verrekijker heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!


Specifiek over de MeoStar B1 8x56 verrekijker

Dit is een lichtsterke verrekijker, compact en met een laag gewicht. Ideaal voor je citytrip, kampeertocht of voor mee op vakantie; zelfs in de handbagage. Door de korte scherpstelafstand van slechts 1.5 meter kun je zelfs vlinders of die ene orchidee aan de overkant van de sloot perfect in beeld brengen.
Het grote gezichtsveld van 120m geeft je altijd een goed overzicht, je houdt veel informatie in beeld. Ideaal voor het opzoeken en in beeld houden van je onderwerp. Ideaal voor het volgen van vogels of vliegtuigen spotten.
Over de beeldkwaliteit kunnen we kort zijn: die is fantastisch. Zeer helder, nagenoeg kleurneutraal en met een uitstekende scherpte en contrastweergave. Door deze gunstige specificaties is de MeoStar B1 een goede verrekijker voor allround gebruik. Ideaal voor de vogelaar, vliegtuig spotter en natuurliefhebber in het algemeen. Uitermate geschikt voor reizen of voor gebruik in de stad, zelf in gebouwen: je haalt details naar voren van architectuur of schilderingen die normaal gesproken verborgen blijven!


MeoShield coating op de MeoStar B1 tegen krassen en vervuiling

De MeoStar B1 10x32 verrekijker is voorzien van een speciale MeoShield coating. Dit is een extra harde coating op de buitenkant van de lensdelen zodat deze optimaal beschermd zijn tegen krassen en slijtage. Leuk om te vermelden: deze coating voldoet aan de strengste militaire specificaties en wordt dus ook gebruikt voor de speciale optische instrumenten die Meopta voor het leger ontwikkeld!


MeoBright 5501

De speciale MeoBright 5501 multicoating wordt gebruikt op het oppervlak van elk intern lensdeel zodat een lichttransmissie van 99.8% bereikt wordt! Het laat zich dan ook raden dat deze MeoStar verrekijker uitblinkt in helderheid


Waterdicht en stikstofgevuld

De MeoStar B1 8x56 is hermetisch afgesloten zodat je kunt observeren onder de zwaarste omstandigheden. Op het strand in de zilte zeelucht of in de stromende regen, je verrekijker is altijd perfect beschermd. Water en vocht krijgen dus geen kans maar minstens zo belangrijk: door de uitstekende sealing is de kijker helemaal luchtdicht. Zelfs na jarenlang gebruik of tijdens het stofhappen in de kast is de optiek van binnen nog volledig schoon. Atmosferische vervuiling heeft geen enkele kans, de interne optiek wordt na verloop van tijd niet aangetast!
De stikstof vulling voorkomt dat je lenzen beslaan; de auto in of uit is geen probleem meer!


Protective Rubber Armor

Elke MeoStar verrekijker is voorzien van een dikke rubber coating op de behuizing. Dat voorkomt niet alleen beschadigingen en krassen maar ook schade door stoten en onzorgvuldig gebruik. Daarnaast blijven je vingers warmer bij lagere temperaturen en profiteer je van een optimale grip, ook in de stromende regen.
Waarom heeft een Meopta verrekijker zo'n goede prijs/kwaliteit verhouding?

Meopta is bij het grote publiek misschien niet meteen bekend als leverancier van optiek; verrekijkers en telescopen. Dit Tsjechische bedrijf maakt al sinds 1939 verrekijkers en telescopen en is één van de weinige fabrikanten die het volledige fabricageproces in eigen huis doet. Dat is uitzonderlijk, slechts weinigen beheersen het bewerken van optisch glas: het fabriceren en bewerken van lensdelen!
Meopta heeft dan ook jarenlang lenzen voor diverse grote, bekende kijker merken gefabriceerd. Tegenwoordig komt Meopta zelf met een complete verrekijker lijn, ook hebben ze een aantal goede telescopen in het assortiment; met als uitgangspunt: zoveel mogelijk kwaliteit leveren voor een goede prijs. Dat lukt ze aardig, ze omzeilen immers externe partijen die ook weer geld moeten verdienen. Daar profiteer jij als eindgebruiker van; je krijgt een goede verrekijker of telescoop, voor een zeer concurrerende prijs en met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding!

Omdat Meopta als één van de weinigen zelf de lenzen fabriceert, krijg je veel waar voor je geld!


Specificaties
  • Vergroting: 8x
  • Objectief: 56mm
  • Uittrede pupil: 7mm
  • Kortste scherpstelafstand: 5m
  • Gezichtsveld: 102m
  • Eye relief: 21.5mm
  • Gewicht: 1120g
Specificaties
Merk Meopta
Soort Binoculair
Lengte 215 mm
Hoogte 128 mm
Gewicht 1120 gram
Prismatype Dakkant
Kijkeropties Gasgevuld, Geschikt voor brildragers, Waterbestendig
Vergroting min (x) 8
Vergroting max (x) 8
Lensdiameter (mm) 56
Uittredepupil (mm) 7
Schemergetal 21.2
Eyerelief (mm) 21
Kortste Scherpstelafstand (meter) 4.9
Gezichtsveld op 1000 meter 110
Verrekijker gebruik Safari en natuur, Bos en schemering
Garantie 10
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Meopta MeoStar B1 8X56 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice