Zonnekap

Zonnekap

Een zonnekap is een onmisbaar accessoire in de fotografie. We zien veel beginnende fotografen fotograferen zonder zonnekap of met de zonnekap andersom op de lens. Bescherm je foto’s tegen lensflare, camera’s hebben licht nodig om een goede foto te kunnen maken maar teveel of verkeerd licht kan je foto verpesten. Zonnekappen zijn niet duur, nemen niet veel ruimte in beslag en je foto’s zien er zichtbaar beter uit als je gebruik maakt van een zonnekap.

Wanneer gebruik je een zonnekap

Ons advies is om je zonnekamp altijd te gebruiken. In de studio, buiten maar ook in de avond. Over het algemeen is het altijd beter om een zonnekap te gebruiken. Er zijn maar weinig gelegenheden wanneer fotograferen zonder zonnekap beter is dan met zonnekap. Bijvoorbeeld als je gebruik maakt van een ingebouwde flitser, in combinatie met een zonnekap krijg je harde schaduwen in je foto. Een andere reden zou kunnen zijn als je een bepaald effect wil in je foto.

Verschillende vormen zonnekappen

De twee belangrijkste en meest voorkomende vormen zijn rond en bloem of tulpvormig. Ronde zonnekappen worden meestal gebruikt op telelenzen. Tulpvormige zonnekappen werken het beste op een groothoeklens.

Welke zonnekap heb je nodig?

Natuurlijk heb je een zonnekap nodig van het juiste diameter. Op de meeste zonnekappen staat netjes vermeld voor welk objectief ze bedoeld zijn. Kom je er niet uit welke zonnekap je moet hebben, dan nodigen we je graag uit bij ons in de winkel in Alkmaar.