Teleconverter

Teleconverter bij Cameraland

Teleconverters of extenders worden tussen de camera en objectief geplaatst om de brandpuntsafstand te verlengen. Teleconverters geven het objectief of telelens waarmee ze worden gecombineerd dus extra tele(zoom). Ze zijn doorgaans leverbaar met een verlengingsfactor van 1,4x en 2x. Teleconverters met een factor 1,7x en 3x komen ook voor.

Kwaliteit van een extender

Als een teleconverter optisch is afgestemd op een bepaald objectief, of een bepaalde groep objectieven, kan het kwaliteitsverlies zeer beperkt zijn. Bij de goedkopere universele teleconverters kan de kwaliteit tegenvallen. Laat je bij Cameraland informeren of een objectief goed te combineren is met een teleconverter. Over het algemeen geldt dat teleconverters het best werken in combinatie met lichtsterke tele- en telezoomobjectieven. Gebruik in combinatie met een universele zoom is af te raden.

Lichtverlies bij een teleconverter

Gebruik van een teleconverter geeft lichtverlies. Bij een 1.4x converter is het verlies één diafragmastop, bij een 2x converter is het twee. Als het lichtverlies bij het gebruik van een teleconverter groot is, bijvoorbeeld bij een teleconverter van 2x, dan kan de effectieve lichtsterkte van teleconverter/lens combinatie zo laag worden dat de automatisch scherpstelling van de camera niet meer functioneert. Bij veel digitale spiegelreflexcamera's werkt de autofocus niet als de lichtsterkte f/5,6 of lager is.Teleconverters worden vaak gebruikt in combinatie met lichtsterke telezooms, zoals 2.8/70-200 mm objectieven. Natuurfotografen gebruiken ze ook veel, om een maximaal telebereik te krijgen, bijvoorbeeld om van een 400 mm een 560 mm te maken. Door de verminderde lichtsterkte bij het gebruik van een teleconverter is het aan te raden om bij het gebruik van dit tussenstuk in het donker met een kortere sluitertijd te werken, voor het beste resultaat. Teleconverters worden ook wel extenders genoemd.

Belangrijke merken voor Cameraland

Belangrijke merken voor cameraland in deze categorie zijn: Canon, CML, Kenko, Nikon, Olympus, Pentax, Sigma, Sony, Swarovski en Vivitar

Waarom een camera extender van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van lenzen, converters en extenders. In onze winkel staan enkele honderden types lenzen, converters en extenders klaar voor een demonstratie. Jouw teleconverter liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan camera teleconverters alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren!