Laowa 60mm f/2.8 2x Ultra Macro Nikon F
Laowa 60mm f/2.8 2x Ultra Macro Nikon F
429,00

Laowa 60mm f/2.8 2x Ultra Macro Nikon F

429,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

10%
Korting
Laowa Meimaand Macromaand

Profiteer de hele maand mei van 10% op geselecteerde Laowa Macro lenzen. De korting is reeds verwerkt in de verkoopprijzen, je hoeft hier verder niets voor te doen. Deze actie loopt t/m 31 mei 2024.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Laowa 60mm f/2.8 2x Ultra Macro Nikon F

Laowa 60mm F/2.8 Ultra Macro 2X - 2 x vergroting én infinity focus

Venus Optics heeft met de Laowa 60mm F/2.8 Ultra Macro 2X een unieke lens ontworpen voor een zeer betaalbare prijs. Deze lens stelt je in staat om macrofoto's te maken met een vergroting tot 2:1, wat betekent dat je geweldige macrofoto's kunt maken van kleine onderwerpen. Waar je bij de meeste macrolenzen een 1:1 vergroting kunt behalen en daarna met tussenringen of voorzetlenzen aan de slag moet, ben je met deze macrolens van Venus Optics in één keer klaar. Daarnaast kun je deze lens ook prima gebruiken als standaard lens voor bijvoorbeeld portretfoto's met een mooie onscherpe achtergrond.Maak prachtige macrofoto's met een 2:1 vergoting

Bij macrofotografie gaat het erom het kleine groot in beeld te brengen en dat is met de Laowa 60mm F/2.8 Ultra Macro 2x ook voor de minder ervaren fotografen zeer goed te doen. Met een minimale scherpstelafstand van 18,5 centimeter kun je dicht op je onderwerp komen. Het diafragma is handmatig in te stellen van f/2.8 tot f/22 en ook het scherpstellen doe je handmatig. Je kunt een onderwerp vergoten van 0,1x tot 2x, zonder gebruik te hoeven maken van accessoires zoals tussenringen of converters. Dit maakt het experimenteren met verschillende vergrotingen een stuk makkelijker en leuker!

Meer dan alleen een macrolens

De Laowa 60mm F/2.8 Ultra Macro 2X is een geweldige macrolens, maar kan ik prima breder worden ingezet. De brandpuntsafstand van 60mm leent zich bijvoorbeeld ook uitstekend voor portretfotografie. De lens heeft 9 lenselementen in 7 groepen die zorgen voor optimale scherpte en een goede kleurweergave. Het gepatenteerde optische systeem bestaat uit twee verplaatsbare lensgroepen, waardoor vervorming maximaal wordt tegengegaan en de 14 diafragmalamellen zorgen voor een prachtige bokeh. Door de robuuste, maar lichte constructie is de Laowa 60mm F/2.8 Ultra Macro 2X ook prima mee te nemen op reis.Kenmerken:
 • Brandpuntafstand: 60mm
 • Maximaal diafragma: F/2.8
 • Minimaal diafragma: F/22
 • Beeldhoek: 25.3 graden
 • Minimale scherpstelafstand: 18,5cm (vanaf sensor)
 • Maximale vergroting: 2:1
 • Elementen: 9
 • Groepen: 7
 • Diafragmalamellen: 14
 • Filterformaat: 62 mm
 • Afmetingen: 95 x 70 mm
 • Gewicht: 503 gram
Voorbeeldfoto's van de 60mm F/2.8 Ultra Macro 2X

Specificaties
Merk Laowa
Lensmount Nikon Reflex (F)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 62
Diameter/doorsnede 70 mm
Lengte 95 mm
Gewicht 503 gram
Type lens Lichtsterk, Macro
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 60
Maximale brandpuntsafstand (mm) 60
Lenselementen 9
Lensgroepen 7
Diafragmabladen 14
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 2
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 18.5
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Productbeoordelingen
1 reviews
“Het is een gave macro objectief, scherpstellen is bij macro toch al meestal met de hand dus daar heb je geen last van”
Beoordeling door Tinus (geplaatst op 21-12-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het is een gave macro objectief, scherpstellen is bij macro toch al meestal met de hand dus daar heb je geen last van. De vergroting is erg fijn en de kwaliteit van het objectief is erg goed. Alleen op met een fullframe moet je wel gaan croppen, omdat het vignetering heeft.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Laowa 60mm f/2.8 2x Ultra Macro Nikon F of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice