Jobu Design Surefoot Lensplate NX3 5.5 inch
Jobu Design Surefoot Lensplate NX3 5.5 inch
41,00

Jobu Design Surefoot Lensplate NX3 5.5 inch

41,00

Levertijd 6 dagen (alleen online verkrijgbaar)

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Jobu Design Surefoot Lensplate NX3 5.5 inch

Jobu Surefoot Lensplate NX3 5.5" SF-NX3

De Jobu Surefoot Lensplate NX3 5.5-inch SF-NX3 lensplaat is bedoeld voor het monteren van langer teleobjectieven op een Arca-Swiss snelkoppeling. De Jobu Design Surefoot NX3 is vergelijkbaar met de NX4, maar dan iets korter. Deze lensplaat heeft een dubbele beveiligingsstop, een dubbel zwaluwstaartprofiel en is bruikbaar met alle Arca-Swiss compatible snelkoppelingen. Deze 5.5-inch lange lensplaat is geschikt voor gebruik met vrijwel alle 400mm f/2.8, 500mm en 600mm objectieven. De SF-NX3 is gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium en wordt geleverd inclusief bevestigingsschroeven en de juiste inbussleutels voor de montage.

De keuze van een Surefoot lensplaat

Over het algemeen geldt voor het aanschaffen van een Surefoot NX lensplaat dat je er eentje kiest die 1 inch (2,54 centimeter) langer is dan de statiefvoet van je objectief. Dit laat meer ruimte voor flexibel gebruik. De meeste kleinere objectieven hebben slechts één schroefgat voor het bevestigen van een lensplaat. Selecteer daarom een NX1 of NX2 plaat met een ingebouwde anti-torsie flens om te voorkomen dat het objectief tijdens het gebruik per ongeluk losdraait. De meeste middelgrote objectieven hebben twee of meer schroefgaten. Selecteer een NX3 of NX4 plaat voor deze langere statiefvoeten maar let we op dat ze een ingebouwde anti-torsie flens hebben. Voor bijzondere objectieven, objectieven voor speciale doeleinden, of als extra "alleskunner" adviseert Jobu de NXM plaat die meerdere mogelijkheden biedt voor het monteren van uw objectief.

Schommelkop, swing head of gimbal head

Een Jobu Design schommelkop, ook wel swing head of gimbal head genoemd, is ontworpen om volledige bewegingsvrijheid te bieden. De statiefkop ondersteunt een camera met objectief op hun natuurlijke balanceerpunt waardoor ze niet ongewild kantelen. In feite hang je de fotocamera met (tele)objectief in een schommelende beugel, vandaar de naam schommelkop. Ze zijn ideaal voor bijvoorbeeld natuurfotografie, vliegtuigspotten en paardensport. Je bevestigd een schommelkop met de 3/8-inch statiefaansluiting. Voor statieven met een 1/4-inch statiefschroef kun je een verloopadapter gebruiken.

Over Jobu Design

Jobu Design is een unieke productlijn van hoogwaardige statieven, gimbal head statiefkoppen en camera-accessoires voor zowel professionele fotografen als amateurs. Jobu Design accessoires vormen de oerbetrouwbare koppeling tussen camera/objectiefcombinaties en een statief. Ze bieden professionele oplossingen voor veel voorkomende situaties waarin apparatuur veilig en zeker bevestigd dient te worden maar toch volledige bewegingsvrijheid noodzakelijk is. Deze superieure schommelkoppen, cameraplaten, lensplaten, snelkoppelingen en andere nuttige accessoires worden geproduceerd in Canada door Devonshire Manufacturing Group, Inc.

Specificaties
Merk Jobu Design
Soort statief product Statiefonderdeel
Type statiefaccessoire/onderdeel Snelkoppeling
Statiefaansluiting 1/4"
Type Snelkoppeling Arca Swiss
Model snelkoppelingsplaat SF-NX3
Geschikt voor merk Universeel
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Jobu Design Surefoot Lensplate NX3 5.5 inch of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice