Jobu Design Replacement Lens foot Canon 500mm IS II en 300mm IS II
Jobu Design Replacement Lens foot Canon 500mm IS II en 300mm IS II
148,83

Jobu Design Replacement Lens foot Canon 500mm IS II en 300mm IS II

148,83

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Jobu Design Replacement Lens foot Canon 500mm IS II en 300mm IS II

Jobu Lens Foot Canon 500F4 ISII/300 F2.8 IS2 LF-C504M2

De Jobu Design Lens Foot Canon 500F4 ISII/300 F2.8 IS2 LF-C504M2 is bedoeld voor het monteren van een Canon 500mm f/4 IS II of 300mm f/2.8 IS II teleobjectief op een Arca-Swiss snelkoppeling. Ook kan hij gebruikt worden op de Canon 200-400mm f/4.

Hij vervangt de originele Canon statiefvoet en heeft een dubbel zwaluwstaartprofiel. De LF-C504M2 is daardoor bruikbaar met alle Arca-Swiss compatible snelkoppelingen.

De LF-C504M2 is gemaakt van zwart geanodiseerd vliegtuigaluminium en voorzien van 1/4-inch en 3/8-inch statiefschroefgaten. Hij wordt geleverd inclusief bevestigingsschroeven en de juiste inbussleutels voor de montage.

De keuze van een lensplaat

Over het algemeen geldt voor het aanschaffen van een lensplaat dat je er eentje kiest die 1 inch (2,54 centimeter) langer is dan de statiefvoet van je objectief. Dit laat meer ruimte voor flexibel gebruik.De meeste kleinere objectieven hebben slechts één schroefgat voor het bevestigen van een lensplaat. Selecteer daarom een NX1 of NX2 plaat met een ingebouwde anti-torsie flens om te voorkomen dat het objectief tijdens het gebruik per ongeluk losdraait. De meeste middelgrote objectieven hebben twee of meer schroefgaten. Selecteer een NX3 of NX4 plaat voor deze langere statiefvoeten maar let we op dat ze een ingebouwde anti-torsie flens hebben. Voor bijzondere objectieven, objectieven voor speciale doeleinden, of als extra "alleskunner" adviseert Jobu de NXM plaat die meerdere mogelijkheden biedt voor het monteren van uw objectief.

Schommelkop, swing head of gimbal head

Een Jobu Design schommelkop, ook wel swing head of gimbal head genoemd, is ontworpen om volledige bewegingsvrijheid te bieden. De statiefkop ondersteunt een camera met objectief op hun natuurlijke balanceerpunt waardoor ze niet ongewild kantelen. In feite hang je de fotocamera met (tele)objectief in een schommelende beugel, vandaar de naam schommelkop. Ze zijn ideaal voor bijvoorbeeld natuurfotografie, vliegtuigspotten en paardensport. Je bevestigd een schommelkop met de 3/8-inch statiefaansluiting. Voor statieven met een 1/4-inch statiefschroef kun je een verloopadapter gebruiken.

Specificaties
Merk Jobu Design
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Jobu Design Replacement Lens foot Canon 500mm IS II en 300mm IS II of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice