Hasselblad HC 50mm f/3.5 II (nieuw)
Hasselblad HC 50mm f/3.5 II (nieuw)
4.699,00

Hasselblad HC 50mm f/3.5 II (nieuw)

4.699,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hasselblad HC 50mm f/3.5 II (nieuw)

Hasselblad HC 50/3.5 II

De HC 50/3.5 II is een veelzijdige lens met een bescheiden groothoek effect voor alle Hasselblad H-camera's. Het objectief beschikt over een beeldhoek van 63 graden en een geavanceerd optisch ontwerp met rear focus. De beeldkwaliteit is van een zeer hoog niveau met een hoge scherpte plus een minimale vertekening en een egale belichting tot in de uiterste hoeken.

De HC 50/3.5 II heeft een beeldhoek van 63 graden diagonaal, vergelijkbaar met 37mm bij full frame waardoor dit veelzijdige objectief onder meer geschikt is voor straatfotografie, groepsfoto's en bedrijfs- en huwelijksreportages. De lens is ook heel geschikt voor het fotograferen van natuur. Het objectief beschikt net zoals de andere Hasselblad objectieven over een scherptediepte aanduiding en een venster voor de afstandsinstelling.

Kwaliteit

Met de HC 50/3.5 II biedt Hasselblad een allround lens met de extreem hoge kwaliteit waar dit roemruchte merk al vele tientallen jaren om bekend staat. Het geavanceerde optische ontwerp bestaat uit 11 lenselementen in 7 groepen. Deze lenselementen van hoogwaardig glas zorgen voor een natuurgetrouwe kleurweergave en een ongeëvenaard contrast. De speciale multicoating elimineert ongewenst strooilicht en nevenbeelden. De minimale instelafstand is 60 centimeter en je kunt op elk moment handmatig – zonder eerst naar handmatige scherpstelling over te moeten schakelen – ingrijpen op de autofocus.

Een miljoen clicks

De Hasselblad HC en HCD objectieven beschikken over een extreem duurzame elektronische sluiter met een snelste sluitertijd van 1/2000s. Hasselblad geeft een garantie van maar liefst 1.000.000 clicks (of twee jaar) op de HC en HCD objectieven. Een ander kenmerk van deze objectieven is de hoge mate van degelijkheid, de fabrikant kiest er voor om als het maar even mogelijk is metaal in plaats van kunststof te gebruiken. Door de optische constructie en de vorm van de diafragmalamellen bieden de objectieven een mooie bokeh. Tot slot het feit dat je bij alle sluitertijden kunt flitsen, een groot voordeel bij portretfotografie bij zonnig weer.

Specificaties Hasselblad HC 50/3.5 II

Brandpuntsafstand: 50mm
Full frame equivalent: 37mm
Beeldhoek: 63° diagonaal
Bouw: 11 elementen in 7 groepen
Diafragma: F3,5-32
Scherpstelling: interne scherpstelling met handmatige aanpassing
Kleinste instelafstand: 0,60m
Gewicht: 975g
Afmetingen: 116 x 85mm
Filtermaat: 77mm
Levering: zonnekap, lensdoppen, etui

Specificaties
Merk Hasselblad
Lensmount Hasselblad Middenformaat (H)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Diameter/doorsnede 100 mm
Lengte 124 mm
Gewicht 975 gram
Type lens Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 50
Maximale brandpuntsafstand (mm) 50
Lenselementen 11
Lensgroepen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 3.5
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 3.5
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.11
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 60
Geschikt voor type sensor Middenformaat
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hasselblad HC 50mm f/3.5 II (nieuw) of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice