Hasselblad H6D-400c MS
Hasselblad H6D-400c MS
48.395,00

Hasselblad H6D-400c MS

48.395,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hasselblad H6D-400c MS

Hasselblad H6D-400c MS - Unieke multishot middenformaatcamera

De Hasselblad H6D-400c MS is een unieke middenformaatcamera die middels multishot-techniek beelden met niet minder dan 400 miljoen pixels kan creëren. Ideaal voor onder meer product- en kunstfotografie. Omdat er geen interpolatie nodig is vertonen de opnamen een ongeëvenaard hoge scherpte en detailweergave.

400 miljoen pixels

De H6D-400c MS is een bijzondere camera in de Hasselblad H6D-serie middenformaatcamera's. Door gebruik van innovatieve pixel-shift technologie kan de camera vier of zes opnamen combineren tot een enkel bestand met maximaal 23.200 x 17.400, oftewel 400 miljoen pixels. In TIFF-formaat is zo'n bestand 2.3GB groot en als je met de veelgebruikte afdrukresolutie van 300dpi werkt, beschik je over een resolutie voor afdrukken van ongeveer 196 x 147 cm! Perfect voor elke fotograaf die een beeld met ultrahoge resolutie nodig heeft bij reclamefotografie en het fotograferen van schilderijen en andere stationaire objecten.

4-shot en 6-shot

De camera beschikt naast de normale fotomodus over twee verschillende multishot-modi. Bij de 4-shot modus beweegt de sensor steeds een pixelbreedte in een 4x4 patroon. Hierbij worden vier beelden gecombineerd en als een enkele opname opgeslagen met overlappende rood-, groen- en blauwfilters waardoor voor elke pixel de RGB-kleuren worden vastgelegd. In de 6-shot modus worden nog twee extra opnamen voor extra resolutie gemaakt, de sensor beweegt dan horizontaal en verticaal over een afstand van een halve pixel.

Zonder moiré

De multishot-technologie levert niet alleen extreem scherpe opnamen met een overdaad aan detail, het elimineert, doordat er geen interpolatie nodig is, ook de moiré die bij de interpolatie van conventionele camera's in lijnen en structuren kan ontstaan. Het resultaat is een natuurgetrouwe en foutloze reproductie van het onderwerp, hoe gedetailleerd dat ook is. Hiermee scoort de Hasselblad H6D-400c MS beter dan elk ander camerasysteem op de markt

Sensor

De sensor van de camera is een grote CMOS-sensor met 100 miljoen pixels en afmetingen van 53.4 x 40mm. De sensor biedt 16-bit kleuren en een gigantisch dynamisch bereik van maar liefst 15 stops, waardoor je zelfs bij minder goede lichtomstandigheden fantastische beelden met natuurgetrouwe kleuren en een perfecte doortekening in donkere en lichte partijen krijgt.

Professionele mogelijkheden

Afgezien van de bijzondere multishot techniek - de H6D-400c MS is de enige middenformaatcamera met deze technologie - is de camera ook een uitstekende vertegenwoordiger van de bekroonde en gewaardeerde H6D-cameraserie die bestaat uit modulaire middenformaatcamera's die een eenvoudige bediening combineren met een fantastische beeld- en bouwkwaliteit en veel mogelijkheden. De digitale H6D middenformaatcamera's van Hasselblad beschikken bijvoorbeeld over een handig touchscreen, ingebouwde wifi en een flikkervrije Live View.

Filmen en opslaan

Naast fotograferen kun je ook filmen met de H6D-400c MS, de camera heeft een maximale opnamekwaliteit van 4K in Hasselblad's RAW-videoformaat. Door het grote sensorformaat geniet je van de door cineasten zo gewilde kleine scherptediepte. De 4K-resolutie is ideaal voor het bewerken van professionele footage, waarbij je bijvoorbeeld een uitsnede kunt maken tot Full HD. Je schrijft de opnamen weg naar een snelle CFast 2.0 geheugenkaart, geschikt voor de grote gegevensstroom van 4K-materiaal, of op de standaard SD-kaart. Via de ultrasnelle USB 3.0 type-C interface breng je de opnamen snel over naar de computer. Je gebruikt deze interface ook voor tethered shooting met een Live View weergave van 30fps. Via High Speed wifi en de Phocus Mobile app kun je opnames op een iPhone of iPad bekijken.

Specificaties
Merk Hasselblad
Breedte 153 mm
Diepte 131 mm
Hoogte 205 mm
Gewicht 2180 gram
Lensmount Hasselblad Middenformaat (H)
Inclusief lens Nee
Type camera Middenformaatcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 4:3
Type sensor Middenformaat
Cropfactor (x) 0.64
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 400
Formaat sensor (mm) 53,4 x 40
Maximale fotoresolutie (pixels) 23,200 x 17,400
Opties Multishot/Pixelshift, Zelfontspanner
Autofocus type Fase detectie
Minimale ISO 64
Maximale ISO 12800
Beelden per seconde 1.5
Kortste sluitertijd 1/2000 sec
Langste sluitertijd (sec) 3600
Belichtingscompensatie van -3 tot +3 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 920000
Type display Touchscreen, Vast display, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Flitsopties Interne flitser
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/2000
Videofunctie Ja
Video resolutie Full HD, 4K
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 30
Video compressie H.264
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon
Geheugenkaart CFast, SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 2
Aansluitingen 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, Mini HDMI, PC-Sync
Type verbinding Wifi
Model Accu HBattery 3200
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hasselblad H6D-400c MS of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice