Gitzo GS5513S Systematic Rapid Column - Series 5
Gitzo GS5513S Systematic Rapid Column - Series 5
509,00

Gitzo GS5513S Systematic Rapid Column - Series 5

509,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Gitzo GS5513S Systematic Rapid Column - Series 5

Gitzo GS5513S Systematic Rapid Column - Series 5

De Systematic Rapid Column is een degelijke, professionele middenzuil voor de statieven in de Systematic 5 serie. De van licht maar ultrasterk carbon vervaardigde middenzuil kan eenvoudig in het statief geplaatst worden door het verwijderen van de basisplaat van het statief. Het belangrijkste kenmerk van de GS5513S is de mogelijkheid om zeer snel de werkhoogte aan te passen. Je doet dit door het losdraaien van de vastzetring, het omhoog of omlaag brengen van de middenzuil en het weer vastzetten van de vastzetring. Door het veiligheidsmechanisme is het onmogelijk dat de middenzuil uit het statief kan vallen.

Specificaties

De middenzuil beschikt over een maximale hoogte van 49 cm, dit is inclusief de 35 cm vanaf de minimum tot maximum hoogte. De zeer degelijk uitgevoerde GS5513S weegt slechts 635 gr. Aan de onderkant is een haak geplaatst, hier kun je eventueel ballast, zoals je fototas, aan hangen voor het verkrijgen van (nog) meer stabiliteit.

Modulaire statieven

De Systematic statieven zijn modulair; de basisplaat opent en sluit waardoor elk statief met de Systematic accessoires, zoals een platte topplaat, een getande of ongetande middenzuil of een video half-ball adapter uitgerust kan worden. De poten zijn voorzien van de geavanceerde G-lock-sluitingen met een degelijke en stofdichte vergrendeling. Omdat de statieven over lange poten beschikken maar zonder middenzuil geleverd worden, kan bijna vanaf de grond gefotografeerd worden. De minimale werkhoogte van ongeveer 10 cm is ideaal voor macro of om vanuit een kikvorsperspectief te fotograferen.

Over Gitzo

Gitzo werd in 1917 door Arséne Gitzhoven in Frankrijk opgericht. Het bedrijf ontwikkelde zelf camera's, maar produceerde ook onderdelen zoals sluiters, filmcassettes en draadontspanners voor andere fabrikanten. Na een moeizame periode in de tweede wereldoorlog bloeide het bedrijf weer op. In 1950 werden statieven en statiefkoppen onder de eigen merknaam geïntroduceerd en het werd al snel de belangrijkste business van het bedrijf.

Specificaties
Merk Gitzo
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Gitzo GS5513S Systematic Rapid Column - Series 5 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice