CFast kaart

CFast kaarten

Zijn hebben de extreem hoge schrijfsnelheid maar deze snelheid is niet goedkoop. Daarom worden CFast kaarten vaak alleen gebruikt als de andere geheugenkaarten niet niet snel genoeg zijn.

4K Filmen met CFast kaarten

Wanneer je gaat filmen in 4K moet je camera extreem grote bestanden constant weg kunnen schrijven naar je geheugenkaart. Daarvoor heb je een geheugenkaart nodig die een hoge schrijfsnelheid heeft en in staat zijn grote bestanden te verwerken. Maak je geen gebruik van een memorycard met een hoge schrijfsnelheid dan loopt de buffering van je camera vol en zal deze stoppen met opnemen.

Burst fotografie

Fotografeer je vaak op de burst stand. Dan is de schrijfsnelheid van je kaartje net zo belangrijk. Zeker als je in RAW fotografeert. Je camera moet dan veel grote bestanden in een korte tijd proberen weg te schrijven. Ook hiervoor geldt dat als je memorykaart te langzaam is, je buffer van je camera vol loopt en die een tijdje niet in staat is om foto’s te nemen.

Cfast kaarten en de kosten.

Cfast kaarten zijn duur als je alleen kijkt naar de opslagcapaciteit. Als de opslagcapaciteit belangrijker voor je is dan de schrijfsnelheid dan willen we je graag adviseren om uit te wijken naar een ander soort geheugenkaart. Doe je aan sport fotografie, fotografeer je vaak op evenementen of film je meestal in 4K dan is schrijfsnelheid van je memorycard heel belangrijk. In deze gevallen zijn Fast kaarten de beste geheugenkaarten om te gebruiken.