Fujifilm GFX 100S + GF 30mm f/3.5 R WR
Fujifilm GFX 100S + GF 30mm f/3.5 R WR
7.399,00

Fujifilm GFX 100S + GF 30mm f/3.5 R WR

1 x Fujifilm GFX 100S Body Zwart
1 x Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WR

* Verplichte velden

7.399,00

Prijs zoals geconfigureerd: 7.399,00

Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
€ 1.600,00 cashback
Prijs na cashback € 5.799,00
Of 164,63 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

€1600
Cashback
Ontvang nu €1600 Cashback

Ontvang nu 1600 euro cashback op dit Fujifilm artikel. Deze actie loopt t/m 30 juni 2024.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm GFX 100S + GF 30mm f/3.5 R WR

Een middenformaat camera voor de prijs van full-frame!

De Fujifilm GFX 100S is een grensverleggende 102 megapixel systeemcamera uit de GFX Serie die iedereen positief zal verrassen. Zo zit de GFX 100S niet alleen boordevol technisch vernuft, maar is hij voor een systeemcamera met zo’n grote sensor bovenal handzaam en compact.

De Fujifilm GFX 100S is ontwikkeld op basis van de grondbeginselen van de Fujifilm GFX100. Zo is de GFX 100S een prachtig vormgegeven camera die geweldige creatieve mogelijkheden biedt aan iedereen die een camera met groot formaat sensor graag buiten de studiomuren wil gebruiken. Deze middenformaat systeemcamera camera weegt slechts 900 gram en is daarmee niet veel groter of zwaarder dan veel full-frame camera’s.

De Fujifilm GFX 100S is weliswaar compact, hij is ook zeer rijk uitgerust. Onder de motorkap schuilt een 102 megapixel sensor die maar liefst 1.7x groter is dan een full-frame sensor. Daarnaast beschikt de camera over een voor deze camera nieuw ontwikkeld 5-assig intern beeldstabilisatiesysteem (IBIS) om trillingen op te vangen tot maar liefst 6-stops. Bovendien is de GFX 100S voorzien van een razendsnel en uiterst accuraat scherpstelsysteem met fasedetectie AF over de gehele sensoroppervlakte. Natuurlijk kunnen gebruikers van deze camera ook vertrouwen op de alom geprezen kleurtechnologie van Fujifilm. Dit alles biedt ongekende nieuwe creatieve mogelijkheden voor iedereen die deze camera gaat gebruiken.

Productkenmerken van de Fujifilm GFX 100S

(1) Afbeeldingen met een resolutie van 102 MP met de snelheid van een compacte systeemcamera, in een kwaliteit die alleen camera’s met Medium Format sensoren kunnen produceren.

Het hart van de GFX 100S bestaat uit een zeer snelle CPU: een quad-core X-Processor 4 in combinatie met een groot formaat (43.8 x 32.9mm), 102 megapixel backside illumination CMOS-sensor. Hierdoor kunnen gebruikers opnames van een ongekend hoge beeldkwaliteit maken. Vergeleken met kleinere full-frame sensoren is de sensor in de Fujifilm GFX 100S maar liefst 1.7x groter, wat resulteert in een nog betere lichtopbrengst. Daarnaast heeft dit een positief effect op de scherptediepte die kan worden verkregen en het zorgt voor een betere kleurechtheid. Uiteraard zorgt een grotere sensor ook voor verbeteringen in het ISO- en Dynamisch bereik.

Fujifilm’s expertise op het gebied van kleurtechnologie wordt door beeldmakers geprezen. Al meer dan 86 jaar is Fujifilm gekend als toonaangevend op het gebied van kleurreproductie van foto’s en films. Met behulp van de Fujifilm GFX 100S is dit alles met één druk op de knop mogelijk. De kleuren worden verwerkt door een hoogwaardige beeldverwerkingsprocessor en de camera beschikt over maar liefst 19 verschillende Fujifilm Film Simulaties.

Met de Fujifilm GFX 100S introduceert Fujifilm ook een geheel nieuwe filmsimulatie genaamd ‘Nostalgisch Negatief’. Een filmsimulatie die doet denken aan de kleurenopnames die gemaakt werden aan het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Deze filmsimulatie kent een unieke tonaliteit waarbij een amberkleurige tint wordt toegevoegd aan de hooglichten voor een zachter beeld en er zit meer saturatie in de schaduwen. Details blijven bij deze opnames goed behouden, waardoor de beelden een bepaalde emotionele lading krijgen die kenmerkend is voor de foto’s uit de tijd van de beginjaren zeventig.

(2) Een voor systeemcamera’s met groot formaat sensor zéér snel autofocussysteem, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden

De sensor van de Fujifilm GFX 100S beschikt over een fase-detectie autofocus systeem waarbij de pixels die verantwoordelijk zijn voor het scherpstellen over de hele sensor zijn verdeeld. Hierdoor heeft de camera zeer snelle scherpstelmogelijkheden, voor camera’s met dit formaat sensor ongekend snel. De camera kan binnen 0.18 seconde scherpte verkrijgen op een te fotograferen onderwerp, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden tot -5.5EV. Hierdoor is de Fujifilm GFX 100S uiterst veelzijdig inzetbaar voor allerlei fotografische situaties. Dankzij de krachtige X-Processor 4 beeldverwerkingsprocessor en een vernieuwd algoritme voor het autofocussysteem kunnen ook bewegende onderwerpen eenvoudig worden vastgelegd. De camera beschikt over een AF-Tracking systeem en uiteraard over Gezicht- en Oogdetectie autofocus.

(3) Een compact 5-assig intern beeldstabilisatiesysteem (IBIS) om trillingen op te vangen tot maar liefst 6-stops

De Fujifilm GFX 100S beschikt over een volledig nieuw ontworpen intern beeldstabilisatiesysteem (IBIS). Hierdoor worden de mogelijkheden voor een camera met groot formaat sensor aanzienlijk uitgebreid en kunnen fotografen vertrouwen op scherpe opnames wanneer zij uit de hand fotograferen. Vergeleken met de Fujifilm GFX100 is het IBIS mechanisme maar liefst 20% kleiner en 10% lichter geworden. Desondanks kan het 5-assige IBIS systeem nu tot 6 stops aan trillingen opvangen, een verbetering van 0.5 stops ten opzichte van de GFX100.

(4) Hoge prestaties, weerbestendig en ontworpen om ermee op uit te trekken

De Fujifilm GFX 100S weegt slechts 900 gram, is 15cm breed, 10,4cm hoog en 8,7cm diep. Hierdoor is de camera zo compact dat deze eenvoudig overal mee naartoe genomen kan worden. De Fujifilm GFX 100S is in grote en gewicht vergelijkbaar met veel full frame camera’s, maar beschikt over een sensor met maar liefst 102 megapixels die bijna tweemaal zo groot is als een full-frame sensor.

De Fujifilm GFX 100S beschikt verder over een vernieuwde sluiter en maakt gebruik van een kleinere maar zeer efficiënte lithium-Ion batterij die we kennen van de Fujifilm X-T4. Dit alles resulteert in een camera die maar liefst 6 centimeter lager en 500 gram lichter is dan de Fujifilm GFX100, maar de Fujifilm GFX 100S zorgt voor eenzelfde beeldkwaliteit op het gebied van fotografie en video.

De GFX 100S is aanzienlijk kleiner en ligt ergonomisch gezien zeer prettig in de hand, waardoor deze geschikt is om er langdurig mee te werken. De camera kan worden gebruikt tot een temperatuur van maar liefst -10oC en is weer- en stofbestendig. De behuizing, gemaakt van een aluminium legering, zit 1mm dichter rond de G-vatting, waardoor de camera ook geschikt is om te gebruiken met grotere en zwaardere G Mount objectieven.

(5) Intuïtief in het gebruik en voor Fujifilm-gebruikers een bekend gevoel

De bedieningsmogelijkheden van de Fujifilm GFX 100S zullen veel gebruikers bekend voorkomen. Zo beschikt de camera over de draaiknop PASM, met maar liefst zes programmeerbare, door de gebruiker zelf in te stellen mogelijkheden. Daarnaast hebben gebruikers snel en direct toegang tot veelgebruikte instellingen en kunnen ze met behulp van een schakelaar naast de ‘mode’ knop snel wisselen tussen fotografie en filmen. De ‘joystick’ waarmee het scherpstelpunt kan worden verplaatst heeft een ergonomische verbetering ondergaan waardoor het verplaatsen van het scherpstelpunt nu sneller, prettiger en eenvoudiger is.

De Fujifilm GFX 100S beschikt aan de achterzijde over een 3.2 inch (2.36 million dot) LCD aanraakgevoelig scherm (touchscreen) en aan de bovenkant over een 1.8 inch sub LCD-scherm, waarop informatie over de belichting-instellingen van de camera zichtbaar zijn, die door de gebruiker ook kunnen worden aangepast. Het LCD-scherm aan de achterzijde van de camera kan in drie richtingen worden uitgeklapt; 90o naar boven, 45o naar beneden en 60o naar rechts.

(6) Grootformaat video met 4K30P opnamemogelijkheden

Dankzij de grote sensor die in de Fujifilm GFX 100S zit, kan er cinematisch worden gefilmd in een beeldresolutie van maar liefst 4K30P. Hierdoor kunnen beelden worden gemaakt met een zeer geringe scherptediepte en dankzij het grote dynamische bereik en hoge ISO- prestaties van deze camera levert dat ongekende beelden op. Video’s kunnen worden opgenomen met een bit-rate van maar liefst 400Mbps en op verschillende kwaliteitsniveaus, van 10-bit 4:2:0 F-Log intern op een SD geheugenkaart tot 12-bit 4:2:2 ProResRAW wanneer gebruik wordt gemaakt van de HDMI-output mogelijkheid.

Naast de mogelijkheid om te filmen in een beeldformaat van 16:9, is het ook mogelijk om video’s te maken in een beeldformaat van 17:9, een beeldverhouding die vaak in de bioscoop wordt toegepast. Voor wat betreft de compressieformaten kan er worden gekozen tussen H.264 en H.265. Daarnaast kan de gebruiker kiezen voor professionele standaarden zoals de door REC.2100 ondersteunde Hybrid Gamma Log (HLG). Ook kan F-Log worden geselecteerd voor meer creatieve mogelijkheden. In vergelijk met meer gebruikelijke compressie codecs zoals H.264, geeft het opnemen van beeldmateriaal in F-Log of HLG filmmakers veel meer mogelijkheden voor het uitvoeren van kleurcorrecties.

Voor maximale flexibiliteit kunnen video-opnames in 4K30P worden opgenomen in 12-bit RAW en via HDMI rechtstreeks naar een Atomos Ninja V recorder om later te worden verwerkt als ProRes RAW. Hierdoor hoeven niet alle beslissingen rechtstreeks in de camera te worden gemaakt, maar is het mogelijk om dit achteraf tijdens post-processing te doen. Simultaan output van RAW en F-Log of Hybrid Log Gamma (HLG) in combinatie met een toegepaste filmsimulatie is ook mogelijk.

Specificaties
Merk Fujifilm
Breedte 150 mm
Diepte 87.2 mm
Hoogte 104.2 mm
Gewicht 821 gram
Lensmount Fuji Middenformaat (G)
Inclusief lens Ja
Processor X-processor Pro 4
Type camera Middenformaatcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 4:3, 5:4, 16:9
Type sensor Middenformaat
Cropfactor (x) 0.79
Technologie BSI-CMOS
Resolutie (megapixels) 102
Digitale achterwand mogelijk Nee
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Formaat sensor (mm) 43.8 x 32.9
Maximale fotoresolutie (pixels) 11648 x 8736
Opties Beeldstabilisatie, Gezichtsherkenning, Handmatige belichting, Zelfontspanner
Autofocuspunten 425
Autofocus type Contrast detectie, Fase detectie
Minimale ISO 100
Maximale ISO 12800
Beelden per seconde 5
Kortste sluitertijd 1/16000 sec
Langste sluitertijd (sec) 30
Belichtingscompensatie van -5 tot +5 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3.2
Aantal pixels display 2360000
Type display Draaibaar display, Kantelbaar display, Touchscreen, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 0.97
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/125
Videofunctie Ja
Video resolutie Full HD, 4K
Maximale videoresolutie 4096 x 2160 pixels
Maximale framerate 1920x1080 60
Maximale framerate UHD/4K 30
Video compressie H.264, H.265, MPEG-4
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers
Type interne microfoon Stereo
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 2
Aansluitingen 2.5mm remote, 3.5mm Koptelefoon, HDMI, USB 3.0
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Model Accu NP-W235
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm GFX 100S + GF 30mm f/3.5 R WR of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice