Carl Zeiss Milvus 18mm f/2.8 ZF.2 Nikon F
Carl Zeiss Milvus 18mm f/2.8 ZF.2 Nikon F
2.299,00

Carl Zeiss Milvus 18mm f/2.8 ZF.2 Nikon F

2.299,00

Op bestelling

Of 766,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 51,15 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Andere kitsamenstelling:
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Carl Zeiss Milvus 18mm f/2.8 ZF.2 Nikon F

Zeiss Milvus 18/2.8 voor Nikon

De Milvus18/2.8 is een fantastisch voorbeeld van de wereldberoemde Zeiss kwaliteit. Deze weerbestendig uitgevoerde groothoeklens heeft een compromisloze beeld en bouwkwaliteit. Door gebruik van hoogwaardige glassoorten zijn beeldfouten geminimaliseerd.

Extreem hoogwaardig

Carl Zeiss is misschien de bekendste en oudste nog bestaande fabrikant van optische producten ter wereld. In ieder geval is het een merk dat kwaliteit zeer hoog in het vaandel heeft en geen compromissen aangaat bij het ontwerpen en produceren van objectieven. Zeiss kan zich prima staande houden in de wereld van de digitale fotografie. Ze doet dat door het uitbrengen van extreem hoogwaardige objectiefseries voor actuele camera's.

Hoogwaardig ontwerp

De Milvus 18/2.8 is een compacte prime groothoeklens voor full-frame camera's van Canon en Nikon. Door toepassing van een hoogwaardig (retrofocus met 'floating elements') ontwerp en lenselementen van speciaal glas (asferisch en glas met anomale partiële dispersie) is de scherpte uitzonderlijk hoog terwijl tegelijkertijd beeldfouten zoals coma, astigmatisme, chromatische aberratie en lichtafval worden geminimaliseerd. De Milvus 18/2.8 is voorbereid op toekomstige camera's met een hogere resolutie dan de camera's die nu op de markt zijn. De lens is bestand tegen spatwater, zand en stof.

Compromisloos

Als voorbeeld van de eigenwijze, compromisloze fabricage van Zeiss noemen we de maatregelen tegen contrastverlies en overstraling. Ten eerste zijn alle lenzen voorzien van de geavanceerde T* antireflex coating van Zeiss. Als extra zijn alle lensranden met behulp van een ingewikkeld handmatig proces voorzien van zwarte lak. Er zijn lichtvangers in mechanische onderdelen en speciaal ontworpen oppervlakken geplaatst om reflectie te voorkomen. Door gebruik van speciaal glas met een afwijkende gedeeltelijke dispersie worden kleurranden rondom contrastrijke onderwerpen voorkomen.

Handmatige focus

De Milvus 18/2.8 heeft net zoals de andere Milvus lenzen handmatige scherpstelling. Het objectief heeft een brede scherpstelring met een soepele instelling en een zeer grote draaihoek, waardoor je de afstand heel exact en soepel in kunt stellen. Dit is niet alleen welkom bij het fotograferen maar ook onmisbaar bij het maken van filmopnamen waarbij de scherpstelling tijdens de opname gewijzigd wordt.

Specificaties
Merk Carl Zeiss
Lensmount Nikon Reflex (F)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Diameter/doorsnede 73 mm
Lengte 93 mm
Gewicht 721 gram
Type lens Groothoek
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 18
Maximale brandpuntsafstand (mm) 18
Lenselementen 14
Lensgroepen 12
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.14
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 25
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Het is een super mooie objectief”
Beoordeling door Tinus (geplaatst op 10-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het is een super mooie objectief. Het heeft een prachtige contrast en een fijne lichtsterkte. Het voelt heel degelijk en ziet er ook nog eens heel strak uit.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Carl Zeiss Milvus 18mm f/2.8 ZF.2 Nikon F of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice