Carl Zeiss Milvus 135mm f/2.0 Nikon (ZF-2)
Carl Zeiss Milvus 135mm f/2.0 Nikon (ZF-2)
2.199,00

Carl Zeiss Milvus 135mm f/2.0 Nikon (ZF-2)

2.199,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 733,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 48,93 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Carl Zeiss Milvus 135mm f/2.0 Nikon (ZF-2)

Zeiss Milvus 135/2.0 voor Nikon F

De Milvus is de perfecte keuze voor portretfotografie op middellange afstand. Deze hoogwaardige en weerbestendig uitgevoerde lens biedt een hoge lichtsterkte en een uitstekende correctie van kleuraberraties. Door de beeldhoek van slechts 18,7 graden en de zeer korte instelafstand van slecht 80 centimeter is deze Zeiss Milvus lens ook heel geschikt voor product en close-up fotografie. De Milvus 135/2.0 is zonder twijfel een van de beste lichtsterke midrange teleobjectieven ter wereld!

Actueel met ervaring

Carl Zeiss is een merk dat kwaliteit zeer hoog in het vaandel heeft en geen compromissen aangaat bij het ontwerpen en produceren van objectieven. Zeiss bestaat als sinds 1846 maar kan zich prima staande houden in de moderne wereld van de digitale fotografie. Ze doet dat door het uitbrengen van extreem hoogwaardige objectiefseries voor actuele camera's. Door de degelijke bouw gaan de Zeiss objectieven een leven lang mee.

Extreem hoogwaardig

Zeiss levert nooit producten af die 'redelijk' of 'behoorlijk goed' zijn, dan zit nu eenmaal niet in de aard van het bedrijf. Je ziet dat ook terug bij de Milvus 135/2.0. Zeiss heeft een hoogwaardige lensontwerp gebruikt, dat echter gebaseerd is op het oorspronkelijke Apo-Sonnar ontwerp dat Zeiss ingenieur Ludwig Bertele in 1930 presenteerde. Het bestaat uit een 'floating elements' ontwerp met - in vergelijking met een zoomlens - een relatief laag aantal elementen (11 in 8 groepen) met vier elementen met een afwijkende gedeeltelijke dispersie. De beeldkwaliteit is meer dan uitstekend met een egale scherpte over het gehele beeldveld en geminimaliseerde lensfouten, zoals kleuraberraties, coma en astigmatisme.

Handmatige fabricage

Als voorbeeld van de compromisloze manier van werken van Zeiss noemen we de maatregelen tegen contrastverlies en overstraling bij de Milvus objectieven. Alle lenzen zijn voorzien van de beroemde T* antireflex coating van Zeiss. Als extra zijn de randen van alle lenselementen ook nog eens via een arbeidsintensief, handmatig proces voorzien van zwarte lak. Er zijn lichtvangers in mechanische onderdelen en speciaal ontworpen oppervlakken geplaatst om reflecties te voorkomen. Door gebruik van speciaal glas met een afwijkende gedeeltelijke dispersie worden kleurranden rondom contrastrijke onderwerpen voorkomen.

Scherpstelling

De Milvus 135/20 heeft net zoals de andere Milvus lenzen handmatige scherpstelling. Het objectief heeft een brede scherpstelring met een soepele instelling en een zeer grote draaihoek, waardoor je de afstand heel exact en soepel in kunt stellen. Dit is niet alleen een onmisbare eigenschap bij het fotograferen maar ook heel handig bij het maken van filmopnamen waarbij je de scherpstelling tijdens de opname wilt wijzigen. Omdat de scherpstelring niet van plaats verandert tijdens het scherpstellen, is gebruik van een follow focus bij filmopnamen mogelijk.

Specificaties
Merk Carl Zeiss
Lensmount Nikon Reflex (F)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Diameter/doorsnede 90 mm
Lengte 115 mm
Gewicht 1123 gram
Type lens Lichtsterk, Portret, Tele
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 135
Maximale brandpuntsafstand (mm) 135
Lenselementen 11
Lensgroepen 8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 22
Minimaal diafragma (f/) 2
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 1
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 80
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Productbeoordelingen
1 reviews
“Het is briljant mooi”
Beoordeling door Pete (geplaatst op 10-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het is briljant mooi. Zo'n geweldige scherpte en mooie contrast, is in bijna geen enkele lens terug te vinden.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Carl Zeiss Milvus 135mm f/2.0 Nikon (ZF-2) of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice