Carl Zeiss Loxia 35mm f/2.0 Sony E
Carl Zeiss Loxia 35mm f/2.0 Sony E
1.149,00

Carl Zeiss Loxia 35mm f/2.0 Sony E

1.149,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 383,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 25,57 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Carl Zeiss Loxia 35mm f/2.0 Sony E

Handmatig scherpstellen, handmatige diafragma instellen bij maximale beeldkwaliteit.

Vrijheid van compositie bij de fotografie was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de ZEISS Loxia 2/35. Een elektronische interface verzendt de objectiefgegevens (EXIF), maar registreert ook iedere scherpstelbewegingen en, indien gewenst, activeert het de scherpstel loep- functie van de camera. Dit ondersteunt de mogelijkheden van moderne compacte camera systemen met een elektronische zoeker. Bovendien maken de Loxia objectieven precies handmatig scherpstellen mogelijk en een mechanische instelling van het diafragma (diafragma voorkeuze) mogelijk. Deze traditionele manier van werken spreekt je persoonlijke fotostijl aan en maakt het mogelijk jezelf als gebruiker open te stellen voor verrassende creatieve mogelijkheden die verder gaan dan uitsluitend automatische instellingen.

De ZEISS Loxia lens is speciaal ontwikkeld voor camera's van de Sony a7-serie. Dat wil zeggen: in jouw hand wordt de voordelen van de modernste spiegelloze volformaatcamera's gecombineerd met de creatieve mogelijkheden van het 'klassieke' fotograferen met handmatige focus.


De Click functie
Een hoogtepunt is de mechanische uitschakeling van de voelbare en hoorbare diafragmaklik. De hierdoor te realiseren progressieve en geruisloze diafragma-instelling maakt dit objectief tot een instrument dat een hoge mate van creatieve mogelijkheden biedt. Niet alleen voor fotografen, maar ook voor ambitieuze filmers. Dankzij de nauwkeurige handmatige scherpstelling is de Loxia 2/35 ook geschikt voor professionele videoproducties.


Design
Het optische ontwerp van de Loxia 2/35 is gebaseerd op de ZEISS Biogon en bestaat uit negen lenselementen in zes groepen. Met een full-frame brandpuntsafstand van een gematigde groothoek, is dit objectief bijzonder geschikt voor natuur-, landschap- en architectuurfotografie. Het creatieve potentieel komt ook naar voren dankzij de korte minimale werkafstand van slechts 30cm, die close-ups met een ongewone perspectief mogelijk maakt.


Lichtsterk lens voor creatieve fotografie
De Carl Zeiss Loxia 2/35 heeft een lichtsterkte van f/2, waardoor de creatieve mogelijkheden nog verder vergroot worden. Twee voorbeelden zijn de effectieve isolatie van een motief door een kleine scherptediepte of het fotograferen uit de hand onder slechte lichtomstandigheden. De autofocus is opzettelijk vermeden, hierdoor zijn ze compact en ideaal voor reis- en straatfotografie. Fotografen die in deze gebieden werken, willen vaak niet meteen als professionals herkend worden. Het objectief biedt een hoge resolutie over het gehele beeld en een harmonieuze bokeh op de achtergrond. In het bijzonder bij de maximale diafragmaopening van f/2.


Hoogwaardige volledig metalen behuizing
De Carl Zeiss Loxia 2/35 valt op door zijn uitstekende mechanische kwaliteit. De goede scherpstelling met een grote scherpstelslag van ongeveer 180 graden biedt de beste mogelijkheden bij het scherpstellen. De filterdiameter is 52mm. De robuuste vatting is volledig van metaal gemaakt, zodat het de ruwe alledaagse situaties, die professionele fotografen meemaken, kan weerstaan en zorgt voor een lange levensduur van het product. Bovendien is het objectief voorzien van een speciale afdichting bij de objectiefvatting om te voorkomen dat spatwater tussen de camera en het objectief kan komen.Technische specificaties ZEISS Loxia 2/35

 • Brandpuntafstand: 35 mm
 • Diafragmabereik: f/2 – f/22
 • Lens elementen / Groepen: 9 / 6
 • Scherpstelafstand: 0,3 m – oneindig
 • Vrije werksafstand: 0,23 m – oneindig
 • Beeldhoek: 63.02° / 54.06° / 37.57°
 • Beeldveldcirkel: 43 mm
 • Beeldvlak op minimale afstand: 210,2 mm x 139,4 mm
 • Maximale vergrotingsmaatstaf 1 : 5,8
 • Scherpstelslag: 180 graden
 • Filterdraad: M52 x 0,75
 • Diameter max.: 62,1 mm
 • Diameter van scherpstelring: 62,1 mm
 • Lengte (zonder lensdop) 59,2 mm
 • Lengte (met lensdop): 66 mm
 • Gewicht: 340 gram
 • Camera vatting: E-mount
Specificaties
Merk Carl Zeiss
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 52
Diameter/doorsnede 62 mm
Lengte 59 mm
Gewicht 340 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 35
Maximale brandpuntsafstand (mm) 35
Lenselementen 9
Lensgroepen 6
Diafragmabladen 10
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.17
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 30
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Productbeoordelingen
1 reviews
“Wat een lens! Ik was eerst aan het twijfelen of ik deze lens wel zou aanschaffen vanwege de hoge prijs en geen autofocus, maar toen ik de kwaliteit van de beelden zag wist ik dat dit de beste keuze was voor mij”
Beoordeling door Ian Van Landuyt (geplaatst op 07-08-2015)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Wat een lens! Ik was eerst aan het twijfelen of ik deze lens wel zou aanschaffen vanwege de hoge prijs en geen autofocus, maar toen ik de kwaliteit van de beelden zag wist ik dat dit de beste keuze was voor mij. De beeldkwaliteit en het gemak van focussen maakt het niet aanwezig zijn van autofocus zo goed. Een aanrader!
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Carl Zeiss Loxia 35mm f/2.0 Sony E of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice