Canon GP-E2 GPS Receiver
Canon GP-E2 GPS Receiver
242,50

Canon GP-E2 GPS Receiver

242,50

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 80,83 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Canon GP-E2 GPS Receiver

Canon GP-E2 GPS Receiver

Voorzie elke opname eenvoudig van geotags met de Canon GP-E2 GPS Receiver. Deze ontvanger zorgt ervoor dat elke foto voorzien is van informatie over de plaats waar de foto gemaakt is. Bij een geotag kun je de lengte en de breedtegraad zien, en de richting waarin de opname gemaakt is. Die informatie wordt opgeslagen in de EXIF data van de foto, waardoor je het later makkelijk kunt terughalen en weergeven in Google Maps of in de Map Utility software. Dankzij de GPS logger functie is het ook mogelijk om je hele route te volgen, zelfs als de GP-E2 niet aan je camera is bevestigd.

Kenmerken

  • GPS-ontvanger met hotshoe-aansluiting
  • Digitaal kompas registreert opnamerichting
  • Nauwkeurige cameratijden
  • Voegt locatie- en hoogtegegevens toe aan metadata van opnamebestand
  • Log modus
  • Draagbaar ontwerp
  • Voeding: 1x AA batterij
Specificaties
Merk Canon
Soort outdoor accessoire GPS
Geschikt voor merk Canon
Productbeoordelingen
1 reviews
“De GP-E2 is een uitstekende aanvulling op de recente Canon EOS-modellen”
Beoordeling door Max (geplaatst op 10-05-2013)
Design
Kwaliteit
Prestatie
De GP-E2 is een uitstekende aanvulling op de recente Canon EOS-modellen. De GPS module vangt snel satellietsignalen en geeft al na betrekkelijk korte tijd een GPS-locatie. De stroomvoorziening komt van een AA-batterij die verbazingwekkend lang meegaat. Bij gebruik i.c.m. de 1Dx en de 5D3 wordt de GP-E2 aangesloten via de flitsschoen van de camera en dat werkt uitstekend. Bij gebruik met de 7D wordt de unit weliswaar ook op de flitsschoen gemonteerd, maar geschiedt de communicatie via een kabeltje op de USB-ingang van de camera. Omdat Canon in een onbewaakt moment voor een "niet-haaks" plugje heeft gekozen, steekt de kabel flink uit en blijft dus te pas en te onpas achter van alles haken. Gevolg: beschadigde USB aansluiting op camera en aangezien deze op het "mainboard" van de 7D is vast gesoldeerd, vervanging van dat laatste en een reparatie van 500 euro. Kassa! Vervanging van het kabeltje door een exemplaar met een haaks plugje is helaas niet mogelijk, omdat Canon in zijn oneindige wijsheid heeft geopteerd voor een afwijkende aansluiting i.p.v. een standaard micro- of mini-USB plug. Zo kunnen ze de trouwe Canon-klant nog wat extra pecunia uit de zak kloppen. Resumerend: Uitstekend concept, maar een beetje kreupel in de uitvoering. In combinatie met een 1Dx of 5D3 zeker aan te bevelen. In combinatie met een 7D een absolute afrader.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Canon GP-E2 GPS Receiver of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice