Canon EF 28mm f/2.8 IS USM
Canon EF 28mm f/2.8 IS USM
549,00

Canon EF 28mm f/2.8 IS USM

549,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Canon EF 28mm f/2.8 IS USM

Canon EF 28/2.8 IS USM

De EF 28mm f/2.8 IS USM is draagbaar en betaalbaar en is daarmee in iedere situatie het ideale groothoekobjectief voor full frame camera's en tevens een compact standaardobjectief van hoge kwaliteit voor DSLR's met sensoren met APS-C-formaat.

Kenmerken

  • 28 mm groothoekobjectief (equivalent aan 38 mm op sensoren met APS-C-formaat).
  • Snel maximaal diafragma van f/2.8.
  • Image Stabilizer tot wel vier stops.
  • Ultrasoon autofocusmechanisme.
  • Cirkelvormig diafragma voor zachte achtergrondvervaging.
  • De Super Spectra-coatings onderdrukken overstraling.

Een compact, betaalbaar groothoekobjectief - handig in elke situatie.

Groothoekobjectief van hoge kwaliteit

Het eersteklas 28 mm groothoekobjectief biedt een beeldhoek van 75° op volbeeld-DSLR's. Het is een ideaal standaardobjectief voor EOS-camera's met sensoren met APS-C-formaat, dat een beeld biedt dat ongeveer gelijk is aan een 45 mm objectief op een volbeeldcamera.

Opnamen maken bij weinig licht

Een maximaal diafragma van f/2.8 maakt het mogelijk om bij weinig omgevingslicht zonder flitser uit de hand te fotograferen. Met beeldstabilisatie kun je fotograferen op

sluitertijden die tot wel vier stops lager liggen dan normaal, zonder dat bewegingsonscherpte ontstaat.

Snelle, stille autofocus

Met Canon’s ultrasonic autofocus motor (USM) kun je snel en vrijwel geluidloos scherpstellen. Continu handmatig scherpstellen waardoor je het beeld nauwkeurig kunt aanpassen zonder de focusmodi te wijzigen.

Korte scherpstelafstand

Fotografeer van een afstand van 23 cm en geniet van het overweldigende groothoekperspectief.

Ruimtebesparend ontwerp

De EF 28mm f/2.8 IS USM weegt slechts 260 gram en dankzij de afmetingen van 68,4 x 51,5 mm neem je dit objectief overal mee naartoe. Ideaal voor reisreportages, landschappen en documentaires.

Ontworpen voor superieure afbeeldingskwaliteit

Met het cirkelvormig diafragma met zeven lamellen kan prachtig bokeh worden gecreëerd, terwijl de Super Spectra-coatings overstraling onderdrukken. Het klassieke, eersteklas ontwerp van de EF 28 mm f/2.8 IS USM reduceert vervorming en aberraties, die een negatief effect kunnen hebben op de beeldkwaliteit.

Doelgroep

Ideaal voor landschapsfotografie en (reis)reportages, mede dankzij het groothoekperspectief voor overweldigende close-ups.

Specificaties
Merk Canon
Lensmount Canon Reflex (EOS)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 58
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 68 mm
Lengte 52 mm
Gewicht 260 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 28
Maximale brandpuntsafstand (mm) 28
Lenselementen 9
Lensgroepen 7
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.2
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 23
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Zonnekap type EW-65B
Productbeoordelingen
2 reviews
“Compact, lichtgewicht en optisch verrassend goed!”
Beoordeling door Sammy (geplaatst op 12-03-2020)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Mijn beoordeling is gebaseerd op het gebruik van het objectief voor fotografie op een 22 megapixel full frame Canon 6D spiegelreflexcamera. De bouwkwaliteit lijkt me prima in orde. Het heeft een prettig gewicht, voelt stevig aan en het objectief ziet er mooi afgewerkt uit. De originele zonnekap is mooi en goed, maar relatief duur en niet overal verkrijgbaar. De ingebouwde beeldstabilisatie is bij dit groothoekobjectief prima bruikbaar. Het kan bij het fotograferen van statische onderwerpen zomaar het verschil tussen ISO6400 en ISO800 betekenen. Scherpstellen gaat vlot, precies en redelijk geruisloos. Tijdens het scherpstellen beweegt er aan de buitenkant van het objectief niets. De beeldkwaliteit is beter dan ik verwacht had van een dergelijk compact objectief. Bij volle diafragma opening is het beeld al tot redelijk ver in de hoeken mooi gedetailleerd met een goed contrast. Uiteraard heb je dan wel te maken met een beperkte scherptediepte. Het sluiten van het diafragma maakt het het centrum van het beeld naar mijn mening niet significant beter. Wel worden de uiterste hoeken beter. Gezien de geringe afmetingen vind ik dit een mooie prestatie. Echt een zeer fijn objectiefje dat in combinatie met bijvoorbeeld een veertig of vijftig en vijfentachtig millimeter een veelzijdig (reis)setje vormt. Canon maakt ook een 24mm variant, maar ik heb voor het 28mm exemplaar gekozen, omdat het naar mijn mening groothoek genoeg is en ook nog net geen vertekening aan de beeldrand geeft. Voor mijn gevoel betreed ik met een 24mm al echt ultra-groothoek territorium en dat moet je willen en kunnen gebruiken. Al met al ben ik dus zeer tevreden over de prestaties van deze kleine Canon EF 28mm f/2.8 IS USM en ik kan hem om de bovenstaande redenen dan ook van harte aanbevelen voor een traditionele spiegelreflexcamera.
“Het is een leuke objectief, het heeft een goede beeldkwaliteit en is lekker klein”
Beoordeling door Peter (geplaatst op 19-12-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het is een leuke objectief, het heeft een goede beeldkwaliteit en is lekker klein. Het is ideaal voor straatfotografie. Het is lekker compact en valt daardoor minder op.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Canon EF 28mm f/2.8 IS USM of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice