Camera statieven

Sorteer

1 product

1 product

Filteren
Camera statieven

Camera statieven bij Cameraland

Wat voor statief je ook wilt kopen, Cameraland heeft hem. De kleine carbon uitvoering die lekker licht is voor op reis. Of de zware aluminium die gewoon staat als een huis voor in de studio. En alles er tussen in natuurlijk. Kunststof, carbon of aluminium. Wij hebben onder andere Gitzo, Manfrotto, Redged, Sachtler en Novoflex.

De perfecte basis voor scherpe foto's

Een camera statief ondersteunt de camera bij lange sluitertijden, zodat er foto's zonder trilling kunnen worden gemaakt. Vanaf een camera statief fotograferen leidt ook tot een rustige, bedachtzame manier van fotograferen, waarbij rustig aan een bepaalde compositie wordt gewerkt. Voor foto-series is het gebruik van een camera statief ook erg belangrijk, simpelweg omdat het ervoor zorgt dat de camera een vaste positie behoudt. Je vindt bij ons camerastatieven en statiefaccessoires van onder meer de merken Redged, 405 Photogear, Gitzo, Manfrotto, Gorillapod en Velbon.

Welke soorten camera statieven bestaan er

Of je nu laag bij de grond wilt fotograferen, boven uw hoofd, op een plek waar de ondergrond ongelijk is of vanuit andere aparte hoeken vanaf een paaltje: er is altijd wel een camera statief die het makkelijker maakt. Normale camera statieven hebben drie poten. Daarom worden ze ook wel tripods of driepootstatieven genoemd. De poten van deze camera statieven zijn verstelbaar. Op het statief wordt verstelbare kop gemonteerd, die gedraaid en gekanteld kan worden. Naast camera statieven met drie poten zijn er ook camera statieven met slechts één poot, eenbeenstatieven of monopods genoemd. Verder is er keuze in formaat, transportlengte, gebruikshoogte, draagvermogen, buisdiameter materiaal.

Materialen

Voor de poten van camera statieven wordt meestal aluminium of carbon (lagen koolstofvezel en combinatie glasvezel) gebruikt. Aluminium is een licht, sterk metaal. Het duurdere carbon is lichter, sterker en dempt trillingen beter. Slechts iets zwaarder, tevens goedkoper dan carbon, is basalt, ook een vezelmateriaal. Voor de verbindende elementen van camera statieven wordt doorgaans aluminium of magnesium gebruikt.

Vergrendeling

Voor het vergrendelen van de poten worden twee systemen toegepast: draairingen en klemmen. Draairingen beschermen de poten van een camera statief tegen binnendringend vuil en vocht, klemmen werken iets sneller, maar zijn onderhoudsgevoeliger.

Segmenten

Hoe hoger het aantal pootsegmenten van een camera statief, des te kleiner kan het worden meegenomen. Hou er wel rekening mee dat een poot met vijf segmenten minder stijf is dan een met bijvoorbeeld drie segmenten.

Verstelling

Bij veel camera statieven zijn de poten in verschillende standen uit te zetten. De middenzuil wordt vaak gezien als een middel om de camera hoger te plaatsen, maar moet in de eerste plaats worden gezien als een fijnregeling voor de hoogte-instelling. Fotografeer je altijd met de middenzuil in de hoogste stand, dan heb je waarschijnlijk een te klein statief gekocht. De maximale stabiliteit van een camera statief wordt altijd bereikt met de middenzuil helemaal omlaag.

Tassenhaak

Onderaan de middenzuil hangt doorgaans een tassenhaak, waaraan je iets kunt hangen om het camera statief zwaarder te maken. Verzwaren is een heel belangrijk middel om een camera statief meer stabiliteit en een betere demping te geven.

Reisstatieven

Door een special opklapconstructie voor de statiefpoten zijn traveler statieven of reisstatieven extra compact mee te nemen.

Camera statieven en de kosten

Laaggeprijsde statieven zijn doorgaans erg slap en bieden nauwelijks een goede ondersteuning. Bezuinigen op een statief is daarom geen goed idee. Heb je een beperkt budget, kies dan een aluminium statief, dan kost vaak de helft van een vergelijkbare carbon uitvoering. Wilt je je statief regelmatig mee nemen, dan is het lichtere gewicht van carbon een belangrijke reden om wat meer uit te geven. Investeren in een goed statief geeft je een leven lang plezier. Door de grote verschillen in mogelijkheden, prijs en kwaliteit, zal je eerst goed moeten vergelijken, voordat je kiest uit dat enorme aanbod aan kleine en grote camera statieven.

Camera statieven vergelijken: waar moet je op letten?

Genoeg keuze aan camera statieven dus voor elk soort fotograaf en voor elk soort apparatuur: of je nu met professionele apparatuur werkt of een camera statief zoekt voor uw compactcamera! Daarom is het verstandig om eerst voor uzelf op een rijtje te zetten wat je verwacht van uw nieuwe camera statief. Gaat uw voorkeur uit naar camera statieven met drie poten of heb je liever één poot? Hoe groot mag uw camera statief zijn? Wil je een van de inklapbare camera statieven en hoe groot mag hij dan zijn wanneer hij is ingeklapt? Heb je een voorkeur voor een bepaald gewicht of materiaal? Zodra je voor jezelf duidelijk hebt welke camera statieven uw voorkeur hebben, is de laatste vraag uw budget.

Belangrijke merken voor Cameraland

Belangrijke merken voor Cameraland in deze categorie zijn: Gitzo, Genesis, Falcon eyes, Cullmann Manfrotto, Redged, Velbon, Sachtler en Novoflex.

Waarom een camera statief van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van camera statieven. In onze winkel staan enkele tientallen types camera statieven klaar voor een demonstratie. Jouw statief liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan camera's alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren.