Sorteer

2 producten

2 producten

Filteren
Opladers

Acculaders

De meeste camera accu’s kunnen opgeladen worden door een kabel te verbinden met je camera, dit meestal een USB kabel. Het nadeel hiervan is natuurlijk dat je de camera niet meer kan gebruiken als je accu opgeladen wordt op deze manier. Als je gebruik maakt van een acculader in combinatie met een reserve accu, heb je hier geen last van.

Functies van een acculader

Er zijn veel verschillende acculaders maar een goede acculader kent veel voordelen. Bijna alle acculaders zijn voorzien van een indicatielampje maar enkele andere modellen kunnen zelfs de voortgang laten zien. De betere acculaders zijn beveiligd tegen oververhitting en gaan uit als ze merken dat de accu vol is. Er zijn modellen waarbij je twee of meer accu’s tegelijk kan opladen. Acculaders zijn vaak in staat om je accu sneller op te laden en worden daarom ook wel een snelladers genoemd. Door gebruik te maken van een snellader hoef je niet langer meer een halve dag te wachten maar is je accu binnen enkele uren weer klaar voor gebruik.

Accu’s

Als je de camera weinig gebruikt is het verstandig om je accu zo af en toe bij te laden. Dit komt ten goede van de levensduur van je accu. Minstens net zo belangrijk, mocht je in ene besluiten om er op uit te gaan, dan is dat met een volle accu.