Waarom een polarisatiefilter?

WAAROM EEN POLARISATIEFILTER?

WAAROM EEN POLARISATIEFILTER?

Een polarisatiefilter heeft de functie dat het licht van één specifieke richting doorlaat. Het effect dat hiermee verkregen wordt is dat kleuren feller worden, vooral zichtbaar in een blauwere lucht. Maar dat is niet dé reden waarom je een zo'n filter zou moeten aanschaffen, want dat effect is vaak ook in de nabewerking te verkrijgen. Het unieke is vooral dat het storende reflecties op bijvoorbeeld het water (maar ook in gebouwen) kan "wegfilteren". Zoals bij foto bovenin dit voorbeeld. Met een polarisatiefilter op de juiste manier gedraaid kun je nu ineens wel de visjes zien. Een must have voor landschapsfotografen dus...

Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.