Vroege vogels vangen het mooiste licht

VROEGE VOGELS VANGEN HET MOOISTE LICHT

VROEGE VOGELS VANGEN HET MOOISTE LICHT

Bij fotografie in het algemeen, maar landschapsfotografie in het bijzonder, is het raadzaam bij voorbaat rekening te houden met het tijdstip waarop je gaat fotograferen. Midden op de dag, wanneer de zon op zijn hoogst staat, heb je hard en fel licht. Vroeg in de ochtend of laat in de middag/begin van de avond heb je juist zachter licht, waardoor je foto meer warmte krijgt. Door de lagere stand van de zon krijg je tevens veel mooiere schaduweffecten, wat een foto een stuk dynamischer maakt.


Golden hour

De 1 uur na zonsopgang en vóór zonsondergang is er een fenomeen genaamd het “gouden uur”. Door de lage stand van de zon neemt de lucht en de omgeving een "gouden" kleur aan, vandaar de naam. De gouden kleur ontstaat doordat het licht van de zon door meer van de atmosfeer heen moet, de atmosfeer verspreidt de blauwe golflengtes van het licht waardoor er meer rood en oranje de aarde kan bereiken.

Dit licht is zeer geliefd door fotografen door het zachtere licht en minder harde contrast, ook geeft het gouden licht een warm, knus gevoel met veel meer mooie schaduwen. Gebruik deze website » om snel te kunnen zien hoe laat het gouden uur is op jouw locatie!

Blue hour

Ongeveer een half uur vóór zonsopgang en na zonsondergang is er een fenomeen genaamd het “blauwe uur”. Bij de juiste omstandigheden neemt de lucht en de omgeving een blauwe kleur aan, vandaar de naam. Toch klopt de naam niet helemaal, het duurt namelijk geen uur maar meestal slechts een tiental minuten.

Met de blauwe gekleurde omgeving kun je bijzondere en mystieke foto’s maken met veel details in de schaduwen. Ook zorgt het blauwe uur ervoor dat kunstmatig licht mooi tot zijn recht komt, dit maakt het de perfecte tijd voor straatfotografie als je op zoek bent naar bijzondere foto met mooi licht.
Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.