Tip: Gooi iets zwaars in het water

TIP: GOOI IETS ZWAARS IN HET WATER

TIP: GOOI IETS ZWAARS IN HET WATER

In dit artikel geen technisch hoogdravend verhaal, maar een tip hoe je met iets zwaars en de juiste timing een prachtige foto kan maken. Gooi iets zwaars in het water en over het algemeen hoor je plons en zie je water omhoog schieten. Als je met het juiste licht en op het juiste moment op de ontspanknop drukt, bestaat er een goede kans dat je een prachtige foto maakt. Deze foto is bijvoorbeeld tot stand gekomen door een steen in de zee te gooien en met de camera op een statief in het water op het juiste moment af te drukken. Het resultaat mag er zijn!

Foto van Rob Leslie

Wil je de plons helemaal 'bevriezen', kies dan een korte sluitertijd van 1/1000 of korter. Om de kans op een geslaagd plaatje te vergroten is het verder aan te raden meerdere foto's in een burst te schieten.Omdat iets zwaars gooien lastig is te combineren met een camera hanteren, raden wij wel aan deze techniek met twee personen uit te voeren. Je kunt eventueel een derde persoon, mits hij of zij het juiste postuur heeft, inschakelen om als zwaar object te fungeren...

Let op: Deze tip is geen uitnodiging om allerlei afval in het water te gooien!
Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.