Tip: Diafragma voorkeuze

TIP: DIAFRAGMA VOORKEUZE

TIP: DIAFRAGMA VOORKEUZE

Scherptediepte in een foto wordt mede bepaald door het diafragma waarmee je fotografeert en wordt aangegeven in getallen,bijv. f/5.6 of f/8.0. Hoe hoger het getal hoe meer er scherp is van voor naar achter in je foto.

Hoe werkt dat nu op je camera?

Stel de camera in op A (aperture) en draai aan je instelwiel of gebruik de druktoetsen op je instelwiel. Je kan nu de waarde, het f getal zelf aangeven.

Klein getal = groot diafragma = weinig scherptediepte
Hoog getal = klein diafragma = veel scherptediepte

Probeer het vandaag maar eens uit op de keukentafel met een paar koffiekopjes. Je maakt drie foto's, één met het kleinst instelbare getal (vaak f/3,5), één ergens in het midden (meestal f/8.0) en één met het grootste getal. Bekijk de foto's goed en je ziet direct wat scherptediepte is.Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.