Spelen met schaduw!

Fotograferen is spelen met licht, maar licht creëert schaduw en daar kunnen we uiteraard ook mee spelen. Sommige fotografen gaan daar zelfs erg ver in en weten uit één of meerdere objecten een compleet ander schaduwobject te vormen. Dit kan met diverse voorwerpen, maar uiteraard ook met het menselijk lichaam zoals wordt aangetoond in onze voorbeeldfoto. Dit vergt weliswaar veel creativiteit en oefening, maar het kan ook eenvoudiger. Zo kun je een foto met een heel erg duidelijke en donkere schaduw omdraaien om de illusie te geven dat de schaduw het werkelijke onderwerp is, of je kunt eens gaan spelen met één of meerdere schaduwen op een muur.

Het leuke van schaduwen is dat de verhoudingen helemaal uit elkaar worden getrokken naarmate je verder of dichterbij de lichtbron komt en dat je meerdere objecten kunt samenvoegen om als schaduw één object te vormen. Het is lastig uit te leggen hoe je dit precies moet doen, omdat het toch vooral een creatief proces is.



Geplaatst in: Tags:
Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.