Smit in beeld zoekt kleur in Noorwegen

Wij zijn deze week in Noorwegen voor de voorbereiding van een fotoreis. Deze fotoreis zal volgend jaar om deze tijd worden georganiseerd door Nordic Vision en door Smitinbeeld worden begeleid. De reis zal in het teken staan van de verkleuring van: mossen, korstmossen, bessen, bomen, etc. Deze verkleuring zorgt voor een fantastisch gevarieerd, gekleurd landschap. Wij gaan nu de plaatsen af die we volgende jaar tijdens de reis willen bezoeken en bekijken tevens potentiële onderkomens.

De reis is prima verlopen. Inchecken en door de douane met al die fotospullen viel deze keer mee. Na een wat langere vlucht vanwege forse tegenwind kwamen we om half twaalf in Oslo aan. De gehuurde auto opgehaald en rond het middaguur reden we weg van het vliegveld het ruige Noorwegen in. Het plan was om niet direct naar de plaats van bestemming te gaan maar een hoogvlakte over te steken. Die route hebben we eerder gereden en is prachtig. Het voordeel is tevens dat we op die manier de voor Noorse begrippen drukke E6 vermijden.

Het weer is mooi, niet te veel wind, een flauw zonnetje en op de hoogvlakte net boven nul. In de kleine meertjes drijft ijs dus ‘s nachts zal het er wel vriezen. Om een uur of zeven komen we bij ons onderkomen aan. Even een maaltijd koken en op tijd naar bed. Vandaag hebben we Rondane verkent. Alles verkleurd prachtig van groen naar geel naar bruin naar rood. In allerlei verschillende tempo’s en variaties. De gehele dag in het gebied geweest en gefotografeerd. De bijgaande foto’s geven een indruk van de verkleuring van het landschap.

De gebruikte apparatuur is: 

Dit alles op een stevig Redged statief met Redged balhoofd.

Smit in Beeld

Natuurfotografen

Smit in Beeld bestaat uit Jan en Mart Smit, vader en zoon. Beide heren van Smit in Beeld zijn succesvol geweest in toonaangevende fotowedstrijden als: Wildlife Photographer of the Year, European Photographer of the Year, Lowlands en de Groene Camera. Daarnaast geven ze workshops en organiseren ze fotoreizen.