Sluitertijd en water

Sluitertijd en water

Stromend water is een geliefd onderwerp om te fotograferen, zeker als het gaat om snelstromende rivieren en watervallen. Een langere sluitertijd zorgt ervoor dat het water meer een waas wordt, wat zorgt voor meer dynamiek in je foto. Dit effect zie je duidelijk terug in de voorbeeldfoto. Omdat bij een langere sluitertijd meer licht binnenkomt, is het wel van belang dit te compenseren met een kleiner diafragma, of je kunt gebruik maken van een (variabel) grijsfilter. Een langere sluitertijd vergroot de kans op bewegingsonscherpte, het is daarom tevens aan te raden gebruik te maken van een statief.Vond je deze tip leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!

Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.