Sensor stofvrij houden

Het grote voordeel van spiegelreflex- en systeemcamera ’s is dat je de lenzen kunt wisselen. Dit voordeel brengt echter ook een nadeel met zich mee, want tijdens het wisselen kan er stof en vuil op de sensor komen. Dit kun je zoveel mogelijk voorkomen door tijdens het wisselen van lenzen de camera uit de wind te houden, de camera uit te zetten zodat er geen statische spanning is die stof aantrekt en het wisselen zelf zo snel mogelijk te doen. Echter, het zal je nooit lukken een sensor geheel stofvrij te houden, stof vindt helaas altijd wel een weg naar je sensor. Een handig apparaatje om je sensor even snel stofvrij te maken is de Blue Air Rocket, een kleine blaasbalg die je heel gericht toe kan passen

Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.