Review Redged TCA-522K

Hoewel het prettig en praktisch is om een 'echt' statief te hebben die je DSLR ondersteunt in de studio of op locatie, als het gaat om reizen en vakanties heb je toch iets heel anders nodig. De Redged TSA-522K statief met Statiefkop is ontworpen om precies dat doel te dienen.

Met een gewicht van slechts 1,25 kg en inklapbaar tot een miniscule 34 cm, is de Redged TCA-522K toch sterk genoeg om een full-frame DSLR (tot 4kg) te onderstuenen op een hoogte tot 1,36m. Er is een extra lage beenpositie voor macrofotografie en om vlak boven de grond te kunnen fotograferen, met als laagste positie 24,5 cm.

Ik was erg positief over de klemringen bij de vijf pootsegmenten, die slechts een halve draaibeweging nodig hebben om te vergrendelen en de hoek waarin de poten staan kun je met slechts de druk van één duim wijzigen. Het RNB-0n balhoofd volstaat, hoewel het vergrendelingsmechanisme van de bal niet overtuigend soepel gaat. De zwarte met rode geanodiseerde afwerking ziet er bijzonder gaaf uit en in het algeheel vond ik deze combinatie efficient en makkelijk te gebruiken. Er zit nog een haak onder de middenzuil om een tas aan te bevstigen als extra stabiliteit vereist is.

Andrew Sydenham - Amature Photographer UK

Andrew Sydenham

Fotograaf

Andrew Sydenham is fotograaf en studio manager uit Engeland. Hij werkt onder meer voor tijdschriften als Amateur Photographer en Time.