Optische illusies

OPTISCHE ILLUSIES

OPTISCHE ILLUSIES

Bij optische illusies gaat het voor de verandering niet om je fototechnische capaciteiten of de kwaliteit van je camera, maar puur om je creativiteit en inzicht in ruimtelijke verhoudingen.

Optische illusies zijn afbeeldingen die in eerste instantie niet lijken te kloppen en daardoor uitnodigen om iets langer naar te kijken. Er zijn tal van voorbeelden hoe je de kijker voor de gek kunt houden. Een veel gebruikt onderwerp is bijvoorbeeld de zon. Zo'n ronde bal in de lucht kun je eenvoudig gebruiken om mee te spelen, denk aan de illusie dat je de zon als bal kopt. Je kunt ook gebruik maken van verschil in afstand tussen mensen en onderwerpen. Iemand die ver weg staat is optisch gezien veel kleiner dan iemand die dichtbij staat, je kunt daardoor grappige foto's maken waarbij de voorste "grote" persoon de kleinere persoon daarachter oppakt of weggooit.

Concreet advies geven is lastig, want er is geen vaste regel hoe te handelen. Zoals gezegd draait het allemaal om creativiteit.Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.